Vernieuwing speelplaatsen Wilgendonk

22 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Vernieuwing speelplaatsen Wilgendonk

PAPENDRECHT - Buitenspelen is gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van de opgroeiende jeugd. Het is de basis van de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. De gemeente wil buitenspelen stimuleren door veilge speelplekken te faciliteren, die zijn afgestemd op de wensen van de kinderen in de wijk. Dit gebeurt volgens het vastgestelde Speelruimtebeleid. Naar aanleiding van dit beleid worden dit jaar de speelplekken in de wijk Wilgendonk aangepakt.

Uitkomst enquete
Alle kinderen die in de wijk Wilgendonk wonen, omwonenden van huidige speelplekken in de wijk en andere betrokkenen hebben per post een enquêteformulier gekregen. Op dit formulier konden zij precies aangeven wat hun wensen voor speelplaatsen in hun wijk zijn. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat een meerderheid van de respondenten liever één grote speelplek met een gevarieerd aanbod aan speeltoestellen heeft. Dit heeft de voorkeur boven diverse, kleinere speelplekken met vaak maar één speeltoestel.

De gemeente heeft deze wensen en suggesties, het beschikbare budget en de omgevingseisen in acht genomen en verwerkt in het Aanpassingsplan Speelplekken Wilgendonk. Op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl/actueel kunt u dit plan inzien. Ook ligt het plan op de leestafel in het gemeentehuis ter inzage.

Naar verwachting wordt er eind november gestart met de uitvoering van de werkzaamheden aan de speelplekken in de wijk Wilgendonk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.