Drechtstreek sterker dan Asperen

19 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek sterker dan Asperen

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen Asperen legde Drechtstreek de basis voor de 1-3 overwinning in de eerste 45 minuten. Na een begin waarin Asperen wat agressiever uit de startblokken kwam, nam Drechtstreek al snel het initiatief over wat resulteerde in respectievelijk de 24e en de 26e minuut in de 0-1 als de 0-2 van Rico van Overloop. Twee identieke acties waarbij hij vanaf links naar binnen trok en van circa twintig meter de keeper kansloos liet met een ziedend schot in de korte hoek. Daar waar de wedstrijd op slot gegooid kon worden door Drechtstreek leidde onoplettendheid bij Drechtstreek vervolgens totaal onnodig tot de 1-2 in de 28ste minuut. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was er  een zelfde spelbeeld waarbij Drechtstreek met verzorgd voetbal van achteruit op zoek ging en kansen kreeg op de 1-3.  Asperen hanteerde voornamelijk de lange bal op zoek naar de zo gewenste gelijkmaker. Uiteindelijk lukte het Martijn de Jong in de 86e minuut, nadat hij via een sublieme pass van Jerry Henzen de bal had ontvangen, om via een individuele actie met een geweldige sleep op de achterlijn de keeper van Asperen te passeren en de wedstrijd definitief te beslissen: 1-3. Met nog vijf minuten op het bord kwam Drechtstreek verder niet meer in de problemen. De zo gewenste 3 punten konden mee richting Oostpolder. Drechtstreek stijgt door deze overwinning naar de 3e plaats op de ranglijst. De wedstrijd stond overigens onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Lam.

Aanstaande zaterdag speelt Drechtstreek geen competitievoetbal maar het treedt voor de KNVB-beker thuis aan tegen ASWH. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Komende dinsdag speelt Drechtstreek in het kader van de Rijnmond Cup om 20.00 uur thuis tegen Lombardijen,
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.