Nieuwe energiezuinige appartementen in Centrum Papendrecht

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Nieuwe energiezuinige appartementen in Centrum Papendrecht

PAPENDRECHT - Een jaar na de start van de bouw van 28 nieuwe appartementen aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht, vierden de nieuwe bewoners vandaag de oplevering. In de feesttent reikte Wim van den Herik, manager Vastgoed bij woningbouwcorporatie Woonkracht10, een herfstplantje uit aan alle aanwezige bewoners. In zijn toespraak liet hij weten trots te zijn op deze nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen.

Hoge kwaliteit in de Drechtsteden
Het gebouw voldoet volledig aan de kwaliteitseisen van het zogenoemde ‘GPR Gebouw´, een systeem dat nieuwbouwplannen toetst op energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Gemeenten en corporaties in de Drechtsteden willen hiermee de kwaliteit van nieuwbouw verbeteren. Duurzaamheid staat hierbij voorop.
 
Enthousiaste bewoners
Wim van den Herik; “Wij hebben onszelf als woningcorporatie de opdracht gegeven om te zorgen voor voldoende, goede, betaalbare en duurzame woningen voor mensen waar de markt geen oplossing biedt. De bouw van deze nieuwe appartementen is daar een goed voorbeeld van. Alle woningen hebben een energielabel A en voldoen aan de kwaliteitseisen die we hebben afgesproken met onze partners in de Drechtsteden. Dat merken onze huurders direct in het maandelijkse energieverbruik en dus in hun portemonnee. Tijdens de opening sprak ik veel enthousiaste bewoners. Zij waren vooral te spreken over de ruime lichte woonkamer en de grote buitenruimte”.
 
De belangstelling voor de woningen was groot. Voor de 28 sociale huurwoningen hadden zich maarliefst 170 geïnteresseerden via Woonkeus gemeld. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.