Twee nieuwe beelden in Papendrecht

13 juni 2012
Twee nieuwe beelden in Papendrecht

PAPENDRECHT - De beeldenboulevard in Papendrecht is sinds kort twee beelden rijker. De Stichting Beeldenpark Drechtoevers was al enige tijd op zoek naar twee kunstwerken die qua sfeer passen bij de bestaande beeldencollectie. Bovendien moesten de beelden passen op de bestaande sokkels. De nieuwe beelden zijn van beeldend kunstenares Karianne Krabbendam uit Leeuwarden. In 2010 maakte haar werk ook al deel uit van de expositie ‘Het Moment’ en is dus geen onbekende in Papendrecht.   

Nu er ruimte ontstond voor een tweetal nieuwe werken, kwam beeldend kunstenaar en tevens bestuurslid Henk van Bennekum, al snel weer terecht bij Krabbendam. “De beelden die nu zijn gekozen van Karianne, passen binnen het basisthema  dat we voor de exposities 'Moment' en 'Riverside'  gebruikten,  namelijk het figuratieve mensbeeld” aldus Van Bennekum. De twee werken die de collectie in Papendrecht weer compleet maken, zijn gemaakt van Carrara marmer en  Milaz Kirmizi (Pakistaans kalksteen). Zij komen in de plaats van de beelden van Marja van Hal, wiens werk verplaatst is naar het museum Beelden aan Zee in den Haag, en dat van Cor van Gulik. 

Transport
Het transport van de beelden is verzorgd door Bouwstoffenhandel De Rivierendriesprong Papendrecht B.V. Zij zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar hoofdsponsor van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. “ ’s Morgens om half 6 uur is onze chauffeur, Geurt van Dam, al richting Leeuwarden vertrokken om de beelden op te halen” aldus bedrijfsleider Jean Paul Thijssen. “Deze chauffeur  is enorm bevlogen en bovendien een liefhebber van kunst dus deze transporten zijn hem op het lijf geschreven.  De kunstenares schrok in eerste instantie wel een beetje van de grote grijper bovenop de wagen maar werd al snel gerustgesteld toen zij zag hoe zorgvuldig en deskundig Geurt met de beelden omging”.  Vooraf was al een flinke laag zand in de wagen gestort om de beelden te beschermen tegen stoten en te voorkomen dat ze tijdens het transport zouden  gaan schuiven.

“Wij zijn erg blij dat de Rivierendriesprong deze transporten voor ons verzorgt” zegt ook Bas den Hartog, voorzitter van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Het transport is een kostbare aangelegenheid en als Stichting zijn wij toch in hoge mate afhankelijk van sponsorgelden. De samenwerking met deze mensen is geweldig;  niet alleen omdat ze de beelden voor ons vervoeren, maar juist ook vanwege hun oprechte betrokkenheid bij kunst. Dat maakt het voor beiden een prettige samenwerking.

Diefstal
Anderhalve week geleden werd de Stichting nog opgeschrikt door een brute diefstal van het bronzen beeld ‘Le Couple’ uit het Noordpark in Zwijndrecht. Een deel van het beeld bleek gelukkig tijdig in veiligheid gebracht door de Gemeente Zwijndrecht. Van het andere deel ontbreekt nog ieder spoor. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.