Unieke Japan reis voor docent van het Willem de Zwijger

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Unieke Japan reis voor docent van het Willem de Zwijger

PAPENDRECHT - Docent Otto Bakker van het Willem de Zwijgercollege te Papendrecht gaat de reis van zijn leven maken. Naast dat Otto drie dagen per week techniek docent is, is hij ook een enorm ervaren Karateka. Hij is al veertig jaar met deze prachtige vechtkunst bezig. Otto is een 6e dan Shihan (hogere dan graad houder). Hij heeft een karateschool met een honderdtal leerlingen verdeeld over 6 afdelingen: Bergen op zoom, Halsteren, Steenbergen, Hoogerheide, Poortvliet en Goes.

Op een van de vele stages bij grootmeesters ontmoette hij een zeer gedreven sensei (meester) die opgeleid is in Japan en de taal vloeiend spreekt: Sensei Scott Langley. Deze heeft Otto  en een select gezelschap uitgenodigd voor een reis naar Japan. Daar zal  getraind worden bij grootmeesters en het gezelschap zal op zoek gaan naar karate historie. Voor sight-seeing blijft dan nog een beetje tijd over.

Op 18 oktober vertrekt Otto  naar Tokyo. Na trainingen bij grootmeester Ohta aan de Keio Universiteit en bij grootmeester Kawasaki , reist  het gezelschap verder  om de cultuur en het land te ontdekken. Het sub-tropische eiland Okinawa , de bakermat van het  Shotokan  Karate,  wordt aangedaan voor privé les bij sensei Senaha  en bezoek aan het beroemde Shuri castle. Op 29 oktober is de terugreis.  Sensei Otto gaat daarna zeker veelvuldig  gebruik  maken van zijn daar opgedane ervaringen.

Otto Bakker is opgetogen over het feit dat het  Willem de Zwijger college akkoord gaat met het verlengen van zijn herfstvakantie, zodat hij deze droomreis  kan maken
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.