Studenten PABO Dordrecht geven ‘Raar maar waar’-lessen op De Viermaster.

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Studenten PABO Dordrecht geven ‘Raar maar waar’-lessen op De Viermaster.

PAPENDRECHT - De kinderboekenweek 2015 is van start gegaan. Het thema is ‘Raar maar waar’. Centraal staan wetenschap en techniek. Studenten van de PABO Dordrecht hebben in het kader van hun themaweek over de kinderboekenweek activiteiten georganiseerd en uitgevoerd op OBS De Viermaster.

Opening
Op dinsdag 6 oktober werd de kinderboekenweek op De Viermaster geopend met het gezamenlijk op het schoolplein zingen van het themalied ‘Raar maar waar’. In de groepen worden sindsdien allerlei lessen in het kader van de kinderboekenweek gegeven. Zo is er tandpasta gemaakt in de groepen 4 en is in de kleutergroepen chocoladepasta gemaakt. En natuurlijk wordt er heel veel gelezen. Op donderdag werd het helemaal feest voor de kinderen: in iedere groep kwamen een aantal studenten van de PABO lesgeven!

Lessen van de PABO studenten
In iedere  groep van De Viermaster werd een boek voorgelezen en werd er naar aanleiding van het verhaal een actieve les gegeven door de tweedejaars studenten van de PABO Dordrecht. De studenten hadden de lessen voorbereid en kwamen met veel materialen aanzetten. Zo werd er gebouwd met bamboestokjes, blokken en suikerklontjes. In school waren vliegmachines te vinden, knikkerbanen en auto’s die reden op lucht uit een ballon. Buiten werden raketten de lucht in geschoten met water, petflessen en een fietspomp.

Raar maar waar!
Het thema ‘Raar maar waar!’ heeft alles te maken met wetenschap en techniek. Door te experimenteren en te onderzoeken kun je veel dingen ontdekken. In de school hangen veel posters met daarop rare feiten die dus wel waar zijn. Wist u dat één bliksemschicht genoeg energie bevat voor het roosteren van 100.000 boterhammen? En dat, als je jarig bent er nog 9 miljoen anderen jarig zijn? Wist u dat kippen rustig worden van TV-kijken? En dat uw tongafdruk net zo uniek is als uw vingerafdruk?

Wetenschap en Techniek
Wetenschap en Techniek worden steeds belangrijker. Een onderzoekende houding waarbij je je eigen nieuwsgierigheid de ruimte geeft en je gaat ontdekken, is een belangrijke vaardigheid geworden.

Op de PABO Dordrecht, in de Drechtsteden en in het onderwijs in de Drechtsteden, nemen wetenschap en techniek een steeds belangrijkere plek in. Dit sluit aan bij twee van de sectoren in de Drechtsteden: de aerospace en maritieme sector.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.