Buurtbemiddeling Papendrecht presenteert met trots het jaarverslag over 2013

08 juli 2014
Buurtbemiddeling Papendrecht  presenteert met trots het jaarverslag over 2013

PAPENDRECHT -  Op 31 december 2013 bestonden 165 buurtbemiddelingsorganisaties in 185 Nederlandse gemeenten. Het aantal gemeenten dat inmiddels Buurtbemiddeling aanbiedt is daarmee weer gestegen. Buurtbemiddeling is een succesvolle vorm van conflicthantering, waarbij getrainde vrijwilligers bemiddelen in burengeschillen. In juli 2011 heeft onze organisatie de landelijke erkenning gekregen van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Deze erkenning werd afgelopen jaar opnieuw verleend voor de duur van twee jaar tot augustus 2015.
 
Buurtbemiddeling is niet meer weg te denken uit onze samenleving; het neemt werk uit handen van instanties als politie en woningcorporaties.
Zij kunnen conflicterende buren doorverwijzen en zo meer tijd besteden aan andere taken.

Buurtbemiddeling leert mensen om te gaan met conflicten. Ze ontdekken hun eigen vaardigheden en beseffen dat ze zelf (mede)verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid in hun buurt. Zo draagt buurtbemiddeling bij aan de zelfredzaamheid van buurtbewoners.
 
In dit jaarverslag kunt u lezen, wat we doen, wie meewerken en wat de behaalde resultaten zijn vanaf ons bestaan. Door de inzet van vrijwilligers uit onze 'eigen' gemeente kunnen we spreken van een zeer positief en mooi resultaat over 2013.  

Voor de de website van Buurtbemiddeling Papendrecht klikt u hier
 
Het Jaarverslag van Buurtbemiddeling Papendrecht vindt u hier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.