Buurtbemiddeling Papendrecht inmiddels 2 jaar succesvol

11 januari 2010

PAPENDRECHT - Leuke buren heb je nu eenmaal niet voor het uitzoeken, daar moet je zelf aan werken. Als er problemen zijn met de buren, kan dit tot heel erg vervelende situaties leiden. Buurtbemiddeling Papendrecht kan dan een uitkomst bieden.

Twee bemiddelaars (vrijwilligers) voeren gesprekken met beide partijen/buren, en vervolgens gaan deze buren “rond de tafel” op een neutrale plek, meestal bij u in de buurt. De buren krijgen de gelegenheid elkaar hun verhaal te vertellen, en uiteindelijk wordt er samen -met behulp van de bemiddelaars- gezocht naar oplossingen waar beiden achter kunnen staan. Er wordt ook hulp geboden bij het maken van afspraken tussen elkaar, wel of niet schriftelijk vastgelegd. Wat telt, is een blijvende oplossing die voor beide buren goed werkt.

Het jaar 2008 stond voornamelijk in het teken van het opzetten, vormgeven en bekendheid geven aan “Buurtbemiddeling Papendrecht”. In 2009 lag de nadruk vooral op kwaliteitsverbetering, en dit is dan ook wel gebleken uit de resultaten. Afgelopen jaar kwamen er 55 verzoeken tot bemiddeling binnen, waarvan de helft via Westwaard Wonen. In 2008 waren er ook 55 aanmeldingen, zodat er een goede vergelijking gemaakt kan worden. Tien enthousiaste en goed opgeleide vrijwilligers hebben gezorgd voor een zeer goed resultaat: 65% van de zaken werden naar tevredenheid van beide buren opgelost, een flinke stjijging ten opzichte van de 40% in 2008. Overige zaken waren niet geschikt voor bemiddeling, omdat één van de partijen weigerde mee te werken, of dat het probleem niet opgelost kon worden met bemiddeling; deze zaken werden door- of terugverwezen. Ook besluiten de buren vaak -na informatie van de Buurtbemiddeling- om zelf aan de slag te gaan met het probleem, en dus zelf op hun buren af te stappen.

Wanneer bewoners met behulp van bemiddeling de ruzie bijleggen of de spanningen verminderen, dan geeft dit bijzonder veel voldoening voor de bemiddelaars, die dit werk belangeloos doen. Er zijn nog vrijwilligers nodig, dus als u na het lezen van dit stukje nieuwsgierig bent geworden, neem dan contact op met H. van den Berg, te bereiken op telefoonnummer 078 - 641 82 67 of 06 - 53 38 16 05 of bezoek de website: www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.