Buurtbemiddeling Papendrecht bestaat een jaar

06 januari 2009

PAPENDRECHT - Buurtbemiddeling Papendrecht is er sinds 1 januari 2008 voor alle inwoners van de gemeente Papendrecht die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen met buren of buurtgenoten. Vrijwillige bemiddelaars voeren gesprekken met beide partijen die daar zelf niet (meer) uitkomen. Als beiden instemmen met bemiddeling, volgt een gesprek “rond de tafel” tussen de buren op een neutrale plek, meestal vlak in de buurt. Beiden krijgen de gelegenheid hun verhaal te vertellen. Er wordt ook hulp geboden bij het maken van afspraken tussen buren. Wat telt, is dat er een oplossing komt die voor beiden goed werkt.

In het 1e kwartaal van 2008 is men voornamelijk bezig geweest met het opzetten van het project, maar vanaf 1 april konden al veel mensen daadwerkelijk gebruik maken van buurtbemiddeling. De resultaten zijn gunstig te noemen: van de ruim 50 meldingen, kwamen de meesten via de politie en Westwaard Wonen binnen en dan voornamelijk uit de wijken Westpolder en Middenpolder. 10 enthousiaste en goed opgeleide vrijwilligers gingen hiermee aan de slag met goed resultaat: 1 op de 3 conflicten werd naar tevredenheid van beide buren opgelost. Overige zaken werden doorverwezen of buren besloten na informatie om er zelf mee aan de slag te gaan.
Wanneer bewoners met behulp van bemiddeling de ruzie bijleggen of de spanningen verminderen, dan geeft dit bijzonder veel voldoening. De bemiddelaars, die dit werk belangeloos doen, vinden hun werk inspirerend, boeiend en zeer leerzaam.

Meer informatie: www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.