Eerste Regiowedstrijd voor de Geul.

28 september 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Dit weekend werd de eerste ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt uit in de B-competitie en hoopt daar goede zaken te doen. De eerste wedstrijd leverde meteen een flink aantal persoonlijke records op met als uitschieter het PR van Daphne van Tilburg op de 100 wissel, zij haalde maar liefst 16 seconden van haar beste tijd af. Naast al deze PR’s werden er ook nog 7 medailles veroverd.

De wedstrijd begon met een 4x50 wisselslag estafette voor dames en eenzelfde estafette voor jongens junioren 4, waarbij het Geulteam met Liam van Gool. Daan Wesdorp, Aidan van Gool en René Verhagen een mooie 4e plaats behaalde.

De jongste zwemmers zwommen 100 wissel en 50 school. Daphne van Tilburg, Salomé van Loo, Isis Mannee, Dylan Groeneveld, Mats Schroots en Mika de Nooyer klaarden deze klus voor de Geul.

In de categorie jongens junioren 4 was Aidan van Gool goed op dreef: op de 50 vrij was hij in een PR alle concurrenten te snel af en pakte het goud, op de 100 wissel veroverde hij het brons. Bij de meisjes  in de categorie jeugd zwom Sam IJzerman op zowel de 50 vrij als de 100 wissel naar een zilveren medaille. Esmée Roodenburg zorgde met een 5e plaats op de 50 vrij voor de overige wedstrijdpunten.

Bas van Middelkoop pakte het zilver op de 50 vrij bij jongens jeugd, Max Muller werd hier 4e. Op de 100 wissel was er een 5e plaats voor Ben Muller en een 6e plaats voor Max Muller.

Bij de dames pakte jeugdzwemster Sam IJzerman belangrijke punten door 2e te worden op de 50 vrij. De 100 vlinder werd eveneens gezwommen door jeugdzwemsters: Zoë van Gool, Esmée Roodenburg en Kirana Hoogenbosch kwamen hier voor de Geul in actie. Op de 100 vlinder bij de heren zwom jeugdzwemmer Ben Muller naar een 6e plaats. Op de 50 vrij was er een zilveren medaille voor Ivan van Omme, Jesse de Win werd 5e.

Tot slot volgden er nog twee estafettes. Op de 4x50 vrij heren zwommen Ivan van Omme, Jesse de Win, Tim Muller en Bas van Middelkoop naar een mooie 2e plaats. De 4x50 vrij minioren werd door Daphne van Tilburg, Mats Schroots, Isis Mannee en Dylan Groeneveld afgesloten met een 5e plaats.
Na deze eerste wedstrijd staat de ploeg van de Geul op een 3e plaats in deze poule. Er volgen nog 4 wedstrijden en dan zal duidelijk zijn waar de Geul gaat eindigen in deze competitie.