Opening eerste Sociale Moestuin op 30 april

23 april 2015
Opening eerste Sociale Moestuin op 30 april

PAPENDRECHT - Van de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht ontvingen we onderstaand bericht over de opening van de eerste Sociale Moestuin in ons dorp:

".......... Dit is tot stand gekomen na intensief overleg met de gemeente. Na het ontstaan van de werkgroep, is er uit diverse wijken een vraag naar ons gedaan, om een perceel groen te gaan inrichten als sociale moestuin.Na diverse gesprekken met deze bewoners heb ik, Leo Quist, mijn betoog gehouden bij de commissie ruimte, waarna een meerderheid van de diverse politieke partijen dit plan omarmde, met al zijn sociale doelen erin, zoals een tuin voor iedereen, samenwerken met gemeente en organisatie’s, zoals bijv. de voedselbank.

Natuurlijk was dit een nieuw fenomeen binnen de gemeente, hoe ga je de aanvraag behandelen..?

Welke zaken komen er hierbij kijken..hoe zit het juridisch, ruimtelijke ordening ed…..

Wij hebben diverse meetings gehad met groen beleid, wat willen wij..wat kan wel en wat niet..hoe gaan we het een en ander afspreken, uiteindelijk kwamen we steeds meer tot overeenstemming en een plan voor uitvoering. Inmiddels zijn wij een stichting.

Welnu het resultaat mag er zijn; 4 tuinen als pilots, daar gaan we mee starten, teams die staan te springen om te beginnen, natuurlijk zijn de omliggende bewoners nog even afwachtend, wat gaat er komen, hoe gaat het lopen,zal er toch geen overlast ontstaan…enz, enz.

Doch het blijkt dat juist tijdens de uitvoer fase, er bewoners langs komen en heel veel intresse tonen, ook een gesprek aangaan met de teams. Dus het werkt; groen verbindt.

Kortom op 30 april as. Om 16.00 uur, naast Beukmolen 168, zal de eerste sociale moestuin worden geopend, u bent allen van harte welkom om dit mee te maken, ook de naam van deze tuin zal bekend worden gemaakt en wat zijn de verdere plannen van de stichting “Sociale Moestuin Papendrecht”  Kom op de opening en beleef het mee. "

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.