Zorgcentrum De Waalburcht ontvangt kunstobject voor stilteruimte

28 september 2015 door Hennie van der Zouw
Zorgcentrum De Waalburcht ontvangt kunstobject voor stilteruimte

PAPENDRECHT - Bewoners van zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht hebben op vrijdag 25 september een prachtig kunstobject in ontvangst mogen nemen. Het kunstobject is geschonken door de Stichting Vrienden van Stolpehove. Het object krijgt een plek in de stilteruimte van deze Rivas-locatie.

Abstract object
Het glazen kunstobject is een aanwinst voor de stilteruimte van het zorgcentrum. ‘Het is een abstract object waarin iedereen iets anders kan zien’, vertelt Harma Gelms, humanistisch geestelijk verzorger in De Waalburcht. ‘Voor mij symboliseert de ronde vorm de cirkel van het leven. Het gat in het glas staat voor mij voor de moeilijke kanten van het leven en de zaken die we missen en die ontbreken. In de gekleurde vlammen zie ik warmte, liefde en passie. Daar kunnen we niet zonder.’

Planetree
Bij Rivas staat mensgerichte zorg volgens de principes van Planetree centraal. Er is oog voor de mens in al zijn facetten. De stilteruimte is een ruimte voor bezinning, gebed of om gewoon even de stilte te ervaren. Op deze manier kan De Waalburcht bijdragen aan een ontspannen sfeer voor mensen die dat nodig hebben. ‘Daarom zijn we zo blij met de schenking van het glasobject voor de stilteruimte’, aldus Anja Bulté, teamleider De Waalburcht.

Steun
Het kunstobject werd met enthousiasme ontvangen uit handen van Rinus den Engelsman, bestuurslid van de Vrienden van Stolpehove. De Stichting Vrienden van Stolpehove zet zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.