Emi van Dongen laat haar paardenstaart afknippen voor Stichting Haarwensen

26 september 2015
Emi van Dongen laat haar paardenstaart afknippen voor Stichting Haarwensen

PAPENDRECHT - Emi van Dongen (10) heeft vrijdagavond 25 september haar eigen haar laten afknippen, en doneerde de paardenstaart aan de Stichting Haarwensen. Emi heeft al heel jong zelf dit besluit genomen, en heeft voor de donatie meer dan een jaar, haar haar laten groeien.

Vrijdagavond knipte Willem den Bleker, eigenaar van Haarmode Willem aan de P.S. Gerbrandystraat, de vlecht van Emi af. Kapster Corina trakteerde Emi daarna op een gratis nieuwe coupe. Na afloop kreeg Emi het popje Saartje voor Haartje overhandigd van Stichting Haarwensen.

Stichting Haarwensen
Stichting Haarwensen is een stichting die pruiken maakt en doneert aan zieke kinderen. Dit kunnen kinderen zijn met haarverlies (alopecia) of kinderen die door een medische behandeling hun haar kwijt raken of zijn kwijtgeraakt (bijvoorbeeld kinderen met kanker). Zij verzamelen vlechten van mensen die hun haar vrijwillig willen doneren voor deze kinderen. Zij maken dan van meerdere vlechten één pruik. Stichting Haarwensen richt zich enkel op kinderen tot 18 jaar.

Haarmode Willem
Haarmode Willem vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken zijn en werkt daarom samen met de Stichting Haarwensen. Ben je iemand of ken je iemand die zijn of haar haar zou willen doneren, dan kan dat bij één van de  Kapsalons in Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam of Sliedrecht. Wel wordt eerst bekeken of je haar geschikt is voor een pruik voor kinderen. Ook moet het gedoneerde haar minstens 25 centimeter lang zijn in verband met de verwerking daarvan. Het haar zal worden afgeknipt en daarna meet het team van Haarmode Willem je gratis een mooie coupe aan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.