N3 extra nacht afgesloten

25 september 2015 door Hennie van der Zouw
N3 extra nacht afgesloten

PAPENDRECHT / DORDRECHT - In verband met werkzaamheden is de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht een extra nacht afgesloten.

Rijkswaterstaat maakte eerder deze week bekend dat mogelijk een reservenacht nodig zou zijn voor het testen van de brug. Deze nacht blijkt ook inderdaad nodig te zijn.

De N3 is hierdoor van vrijdag 25 september 23.00 uur tot zaterdag 26 september 07.00 uur in beide richtingen is afgesloten tussen Burgemeester Keijzerweg (Papendrecht) en Provincialeweg (Dordrecht). Voor bromfietsers en voetgangers rijdt een pendelbus.

Rijkswaterstaat gebruikt deze afsluiting van de N3 om tegelijkertijd werkzaamheden uit te voeren bij de nabijgelegen Wantijbrug.
 
Omleidingsroutes
Verkeer vanaf de A15 richting Dordrecht:
• Doorrijden over de A15 richting Rotterdam, voorbij Hendrik-Ido-Ambacht richting de A16, Dordrecht/Breda
Verkeer vanaf de A16 richting Papendrecht:
• Doorrijden over de A16 richting Rotterdam, voorbij Hendrik-Ido-Ambacht richting de A15, Gorinchem
 
Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de daarvoor ingestelde routes.
 
Hinder voor (brom)fietsers
Brom(fietsers) en voetgangers worden tijdens de nachtelijke afsluitingen per pendelbus vervoerd. De (brom)fiets kan mee in de bus. Aan beide zijden van de bruggen is een verzamelplaats. Borden ter plaatse geven deze opstapplaatsen aan. De pendelbus rijdt om het half uur. Fietsers kunnen ook altijd nog gebruik maken van het fietspad over de Baanhoekbrug.
 
Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is bediening van het beweegbare deel van de brug niet mogelijk van dinsdag 22 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 07.00 uur. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,40 meter. Schepen die te hoog zijn, zullen hun hoogte moeten verlagen of hun mast moeten strijken. Er is geen omvaarroute.
De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op de informatieborden langs de Beneden-Merwede en op www.vaarweginformatie.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.