PAB: Inbreuk democratisch recht van insprekers m.b.t. Cultureel Centrum ToBe

09 september 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Dinsdagmiddag 8 september heeft de PAB-fractie onderstaande brief naar de burgemeester gestuurd, inzake de ontwikkeling met betrekking tot ToBe Cultureel Centrum. Een en ander is ook gebaseerd op de rol van de burgemeester die door de wet aan hem is toebedeeld. De onderstaande brief heeft Papendrecht.net woensdag 9 september van de Fractievoorzitter van het P.A.B. ontvangen.

"Geachte burgemeester,

Gezien de behandeling in de Commissie Samenleving van 27 augustus 2015 van het onderwerp ToBe wil ik graag het volgende onder uw aandacht brengen.

De stukken bij dit onderwerp over ToBe zijn onder geheimhouding alleen ter inzage gelegd geweest voor Raadsleden. Pas op de dag van de commissievergadering is de geheimhouding opgeheven en is het daarna direct behandeld in de commissie zonder enige vorm van kennisgeving en publicatie. Op geen enkele agenda waar het is toegestaan voor inwoners om in te spreken is dit belangrijke agendapunt vermeld geweest. Dit druist in tegen alle regels van democratie en fatsoen.

Het Reglement van Orde voor de Raadscommissies is in art. 15 heel duidelijk over de agendering van onderwerpen voor de commissievergaderingen. De agendapunten dienen kenbaar aan iedereen gepubliceerd te worden in een weekblad, onder andere om inwoners, maatschappelijke instellingen, verenigingen en ondernemers de gelegenheid te geven in te spreken. Aan dit democratisch recht wordt nu, tot grote ontsteltenis en onder protest van het PAB, op grove wijze geheel voorbij gegaan. Het gaat om grote belangen van Papendrechtse verenigingen en om honderdduizenden euro's of zelfs aanzienlijk meer aan Papendrechts gemeenschapsgeld.

Artikel 170 van de Gemeentewet geeft de burgemeester een zorgplicht als hoeder van de democratie. Wij als PAB doen bij deze een dringend beroep op u als burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad van Papendrecht om hier in te grijpen. En er voor te zorgen dat de inwoners, verenigingen etc. alsnog van hun democratisch recht tot inspreken gebruik kunnen maken als ze dit willen. En er tevens voor te zorgen dat de gemeenteraadsleden zich weer aan de regels houden.

Namens de fractie van het Papendrechts Algemeen Belang,"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.