Vissterfte in Papendrecht

07 september 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de wijk Westpolder (vooral omgeving Rembrandtlaan) zijn afgelopen weekend in enkele sloten en vijvers dode vissen aangetroffen. Medewerkers van de gemeente hebben zondagochtend 6 september de dode vissen verwijderd.

Riooloverstort
De oorzaak moet hoogstwaarschijnlijk worden gezocht in de overvloedige regen die de afgelopen week is gevallen. Bij dergelijke extreme regenval vindt een overstort van het riool plaats op het oppervlaktewater. Hierdoor wordt het water tijdelijk zuurstofarm en dat kan funest zijn voor met name zwakke en oude vissen.

Schoonmaakronde
Zoals elk jaar start de gemeente binnenkort met de tweede schoonmaakronde van alle watergangen in Papendrecht waarbij zowel alle begroeiing in het water en langs de kant verwijderd wordt. Dit moet vóór 1 november zijn afgerond in verband met de schouwronde van Waterschap Rivierenland. Deze schoonmaakwerkzaamheden zijn noodzakelijk voor een goede afvoer van (hemel)water in de natte maanden.

Foto: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.