Bewoners De Wieken in Papendrecht ontvangen BrainTrainerPlusTM

28 juli 2015

PAPENDRECHT - Bewoners van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht ontvingen maandag 27 juli uit handen van directievoorzitter Piet Hoogendoorn van Rabobank Drechtsteden een BrainTrainerPlusTM. Met deze handzame computer kunnen de bewoners spel en hersengymnastiek combineren: alleen of in groepsverband. De aanschaf van BrainTrainerPlusTM was mogelijk dankzij steun van het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden.

Geheugen activeren
Bewoners kunnen alleen of samen met medewerkers, vrijwilligers of bezoekers de BrainTrainerPlusTM gebruiken. ‘Door het spelen van de spellen, waaronder geluiden-memory, puzzels en quizzen, activeren de bewoners hun geheugen’, vertelt Yvonne Top, teamleider bij De Wieken. ‘Spel en training zorgen voor een positieve beleving omdat het tempo individueel kan worden ingesteld.’ In de spellen zijn vragen en foto’s verwerkt die aansluiten op de actualiteit én op het verleden. Dat nodigt uit om hier met anderen over te praten en herinneringen op te halen.

Meteen proberen
Na de overhandiging konden de aanwezige bewoners en medewerkers meteen de proef op de som nemen. Yvonne: ‘De bewoners hadden nagenoeg geen uitleg nodig, omdat het zich vanzelf wijst. Er werd meteen fanatiek gespeeld en daar is het natuurlijk ook voor bedoeld.’

Met dank aan het Rabofonds
Voor de BrainTrainerPlusTM ontving Rivas Zorggroep een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Leden van de commissie van het Rabofonds beoordelen viermaal per jaar de ingezonden aanvragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.