Rolstoelfiets voor bewoners De Markt, De Waalburcht en De Wieken

09 mei 2014
Rolstoelfiets voor bewoners De Markt, De Waalburcht en De Wieken

PAPENDRECHT - Een fietstocht maken met een familielid of medewerker. Dat was de wens van en voor bewoners van de Papendrechtse Rivas-woonlocaties die in een rolstoel zitten. Woensdag 7 mei ging die wens in vervulling en ontvingen de bewoners van De Markt, De Waalburcht en De Wieken een elektrische rolstoelfiets. Deze werd aangeboden door Stichting Vrienden van Stolpehove in samenwerking met de A.A. de Haan Stichting en Stichting RCOAK.   

Tochtje door de regio
Het uitgangspunt op de woonlocaties van Rivas Zorggroep is dat bewoners zoveel mogelijk de dingen blijven doen zoals ze die vanuit huis gewend zijn. ‘Veel bewoners maken graag een tochtje door het mooie Papendrecht en de omgeving’, vertelt André Vogel, voorzitter Stichting Vrienden van Stolpehove. ‘Met deze rolstoelfiets kunnen ook bewoners die in een rolstoel zitten samen met een familielid, vriend of medewerker een fietstocht maken.’

Goede aanvulling
‘Als stichting zetten we ons in voor aanvullende activiteiten voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht’, vervolgt André. ‘Daarbij zien we de wens om er samen op uit te kunnen trekken vaak terug. In voorgaande jaren heeft de stichting een duofiets en rolstoelbus overhandigd aan de bewoners. Die worden door de bewoners veel gebruikt. De rolstoelfiets is daarop een goede en welkome aanvulling.’

Waardering
Bewoners, familieleden en medewerkers waarderen de inzet van de stichting. ‘Het applaus en de lachende gezichten van bewoners tijdens de overhandiging zegt genoeg’, aldus Marrie Cornelisse, teamleider bij De Waalburcht. ‘De rolstoelfiets is meteen in gebruik genomen en zal zeker tijdens de zomerdagen veel kilometers afleggen.’

Steun
Stichting Vrienden van Stolpehove zet zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor de rolstoelfiets ontving de stichting een donatie van de A.A. de Haan Stichting en stichting RCOAK. Ook de opbrengsten van de fancy fairs werden gebruikt voor de aanschaf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.