Groot onderhoud Wieklaan: fase 2

26 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Groot onderhoud Wieklaan: fase 2

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht gaat groot onderhoud plegen aan het wegvak van de Wieklaan, tussen de voetgangersoversteekplaats, ter hoogte van Walmolen 56 en de verkeersbrug ter hoogte van de Achterdijk. De complete wegconstructie wordt vervangen en de rijweg wordt opgehoogd tot het oorspronkelijke aanlegpeil. Gelijktijdig met het groot onderhoud Wieklaan fase 2 vindt, in het kader van het groenbeleidsplan, in het Molenveld een aantal groenmutaties plaats. Het doel hiervan is de recreatieve structuur van het park beter bij de omgeving te betrekken en het park een meer open karakter te geven. Ook worden er een aantal maatregelen getroffen om de wateroverlast in het park te verminderen.

Inspraak tot nu toe
De gemeente heeft voor het projectgebied een schetsontwerp gemaakt. Belanghebbenden en omwonenden zijn in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het schetsontwerp en daarop te reageren. Het schetsontwerp heeft van woensdag 17 september 2014 tot vrijdag 3 oktober 2014 ter inzage gelegen en op donderdag 25 september 2014 is er een inloopavond gehouden.

Ter visie legging voorlopig ontwerp
De reacties van de belanghebbenden op het schetsontwerp zijn gebundeld en voorzien van een ambtelijke reactie. Vervolgens zijn de binnengekomen reacties gebruikt om het schetsontwerp op een aantal punten aan te passen, en heeft het de status voorlopig ontwerp gekregen. U kunt het voorlopig ontwerp van woensdag 15 juli tot en met vrijdag 28 augustus 2015 inzien.

Wilt u een toelichting op het voorlopig ontwerp? Dan kunt u dat aanvragen bij de receptioniste van de gemeente Papendrecht.

Schriftelijke reactie
U kunt een schriftelijke reactie indienen aangaande de wijzigingen van het schetsontwerp. Hiervoor kunt u gebruik maken van het e-mailadres:
b.laarhoven@papendrecht.nl of het onderstaande postadres:

Gemeente Papendrecht
Afd. Beheer en Uitvoering,
t.a.v. dhr. Laarhoven
Postbus 11, 3350 AA Papendrecht

Meeste gestelde vragen bij groot onderhoud
De ervaring van de gemeente is dat tijdens groot onderhoud in de wijk een aantal vragen regelmatig terugkomen. Hier zijn de  meest gestelde vragen voor u gebundeld. Mogelijk dat uw vraag hiermee op voorhand al beantwoord is.

Planning
De uitvoering van het werk staat gepland voor 2016. Het moment van uitvoering is afhankelijk van overige asfalteringswerkzaamheden in de wijk. Op een later tijdstip wordt u geïnformeerd over de planning.

Bijlage
Bijlage 1: PDF-bestandInspraakprocedure
Bijlage 2: PDF-bestandVoorlopig ontwerp

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.