Bezoek Drechtsteden aan Varna Bulgarije

24 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Bezoek Drechtsteden aan Varna Bulgarije

PAPENDRECHT - Van 26 t/m 28 augustus bezoekt een delegatie van de Drechtsteden de Bulgaarse havenstad Varna. Zestien personen, voornamelijk vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio, bestuurders en vrijwilligers nemen deel.

Voorzitter van het Drechtstedenbestuur, burgemeester Brok, zal het bezoek leiden. Naast portefeuillehouder Economie Richard Korteland en portefeuillehouder Ondernemerschap Jaap Tanis van het Drechtstedenbestuur bestaat de delegatie verder uit de voorzitter van Werkgevers Drechtsteden, en vertegenwoordigers van Bolidt kunststoftoepassing BV uit Hendrik-Ido-Ambacht, Deltametaal, Dutch Dredging / baggerbedrijf De Boeren Royal IHC Merwede Holding BV uit Sliedrecht. Ook de directeur van het Dordrechts Museum en vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna nemen deel. Dordrecht heeft sinds 2001 een stedenband met Varna. De delegatie wordt in Varna onder andere ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije en door de burgemeester van Varna.

Drechtstedenbestuurders bezoeken Bulgarije
V.l.n.r. op de foto: Arno Brok burgemeester van Dordrecht en voorzitter van het Drechtstedenbestuur, Richard Korteland portefeuillehouder Economie, Hans Tanis portefeuillehouder Ondernemerschap en R.W. Bol directeur van Bolidt kunststoftoepassing BV

Voorzitter van het Drechtstedenbestuur Arno Brok: 'Grensoverschrijdende Maritieme samenwerking is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf, voor grotere ondernemers en overheden. Internationale economische handelsrelaties renderen. We verwachten dat deze handelsmissie zowel voor Varna als de Drechtsteden economisch voordeel zal opleveren.'

De regio Drechtsteden en Varna en omgeving hebben een vergelijkbare economische structuur, liggen aan het water en hebben industrie die gericht is op de maritieme sector, transport en techniek. Dit biedt goede mogelijkheden voor wederzijds zakelijk voordeel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.