Wandel langs de mooiste plekken in de Drechtsteden

05 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Wandel langs de mooiste plekken in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De Drechtsteden hebben veel prachtige natuur, bijzondere monumenten en bijzonder industrieel erfgoed. En natuurlijk het water dat dat alles verbindt. Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van het vele moois in de Alblasserwaard, op het Eiland van Dordrecht en in de Biesbosch, wordt gewerkt aan een netwerk van wandelwegen. De (bestaande) wandelwegen komen bij elkaar op zogeheten knooppunten en zijn voorzien van speciale borden.

Later dit jaar kunt u zelf, vanaf uw computer, een wandelroute uitstippelen en printen. Het is mogelijk om vanaf elk gewenst punt in de Drechtsteden een wandeling te starten. En u kunt de route zo lang maken als u zelf wilt. Dit maakt het netwerk aantrekkelijk voor zowel recreanten als lange-afstandswandelaars. Daarnaast kunt u ,door het gebruik van de Waterbus, het wandelen combineren met varen. Op die manier kan op een unieke manier kennis gemaakt worden met bijzondere landschappen en bezienswaardigheden in de Drechtsteden.

Wethouder Jan Nathan Rozendaal is enthousiast over het nieuwe wandelroutenetwerk Drechtsteden en nodigt inwoners van Papendrecht uit met hem mee te wandelen: ‘Ik wil Papendrechters graag uitnodigen eens met me mee te lopen door onze eigen gemeente. Iedereen is vrijdag 21 augustus om 9.30 uur welkom bij waterbushalte Veerdam voor grand café Willaerts, ik zorg voor routekaarten.

Tijdens de ronde van 9,2 kilometer langs onder meer de dijk kunnen we van gedachten wisselen over alles wat er leeft en speelt in Papendrecht. Rond 12.00 uur zijn we terug en hoop ik ideeën, ervaringen en suggesties van inwoners rijker te zijn en met de hele groep terug te kijken op een mooie en gezellige wandeltocht.’

Aansluiting op Provinciaal Netwerk
Het netwerk is onderdeel van het netwerk van de Provincie Zuid-Holland. Ook in de Krimpenerwaard en het eiland van IJsselmonde is dit netwerk aangelegd, het netwerk in de Alblasserwaard en Vijfherenlanden volgt in 2016.

Meer weten
De kaart van het Wandelroutenetwerk is voor €3,- te koop bij de VVV en De Gruyter. Voor meer informatie kijk op www.wandelnet.nl/drechtsteden.

Bijlage: De kaart van het Wandelroutenetwerk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.