Op de Veerpromenade ontstaat 'een wondere wereld

22 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Op de Veerpromenade ontstaat 'een wondere wereld

PAPENDRECHT - Tijdelijk kunstwerk op grasveld aan de Veerpromenade. Op het grasveld aan de Veerpromenade vervaardigt kunstenaar Roel  Teeuwen de komende periode een kunstwerk met natuurlijk materialen. De kunstenaar uit Alblasserdam is gisteren begonnen. Op de prominente plek in het centrum werden eerder 24 tekeningen van Papendrechtse kinderen geëxposeerd. Het kunstwerk van Teeuwen heeft als werktitel ‘Een  wondere wereld’ en blijft tot half oktober te zien. Daarna starten de werkzaamheden voor herinrichting van het marktplein.

‘In 2012 kreeg de Veerpromenade tijdelijk een “kinderkunsttuin” met kunstwerken van basisschoolleerlingen’, licht Jantine Prins van de gemeente Papendrecht toe. ‘Omdat de bevestigingen gebreken kregen, zijn de kunstwerken in april verwijderd en krijgen ze een nieuwe plek  in de Meentgarage. Burgemeester en wethouders van de gemeente wilden de locatie in de zomermaanden graag extra kwaliteit geven met een kunstproject en kwamen uit bij Roel Teeuwen, die een mooi idee had.’
Landschappelijk
‘Ik plaats geen kant en klare kunstwerken, maar laat de kunst ter plekke ontstaan’, licht Teeuwen toe. ‘Want juist het proces van kunst maken is fascinerend. Daarbij ga ik niet uit van een vast omlijnd plan, maar werk ik met materialen die voorhanden zijn en neem ik de locatie als uitgangspunt. Vervolgens laat ik me leiden door wat er ontstaat. Als start voor dit project gebruik ik gespleten stammen van gemiddeld ongeveer een meter lengte van voornamelijk wilgen-, griend-, eiken- en essenhout. De eigenheid van de  materialen - dus wat je er mee kunt - is deels richting gevend voor wat ontstaat. In de loop van het proces voegen we verschillende onderdelen samen en krijgt het complete landschappelijke  kunstwerk vorm.’
‘Ik werk alleen of samen met assistenten ter plekke aan het kunstwerk, zodat het publiek op de Veerpromenade van dichtbij kan meemaken hoe zo'n project tot stand komt. Ook voor mij zelf is het een spannend en boeiend proces waarbij de uitkomst niet vaststaat. Wat wel vaststaat: heel gewone dingen zijn de moeite waard en op deze manier werken is erg leuk. Toeschouwers zijn van harte welkom om dat met ons mee te beleven.’
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.