Officiële ingebruikname van de 162 zonnepanelen van De Viermaster

18 mei 2015
Officiële ingebruikname van de 162 zonnepanelen van De Viermaster

PAPENDRECHT - Er gebeurt op De Viermaster veel wat toekomstgericht is. De basisschool is geheel overgegaan op ‘zonnestroom’. Op het dak van de school zijn door het bedrijf Rooftop Energy 162 zonnepanelen geplaatst.

Door de werkwijze van Rooftop Energy hoeft de school niet te investeren, is de school een lager maandbedrag kwijt aan energielasten en heeft de school duurzame energie.

De officiële ingebruikname vond plaats op woensdag 13 mei 2015 om 10:00 uur op het grote schoolplein aan het Van der Palmpad 2. De wethouder heeft symbolisch een grote zon laten opgaan. In de klassen zal de komende tijd aandacht zijn voor duurzame energie.

De kinderen werden getrakteerd op een raketijsje.

Korte toespraken
Om 10:40 uur was er in de hal een kop koffie / thee met een kleine traktatie voor de genodigden en andere belangstellenden. Er werden korte toespraken gehouden dor Joke Reuwer-Verheij (wethouder van o.a. duurzaamheid, onderwijs en peuterspeelzaalwerk), Mieke van der Linden (directeur van WASKO), Leendert Florusse (directeur Rooftop Energy) en René van Engelen (directeur OBS De Viermaster).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.