Bart van Nunen 4e bij EK Atletiek onder 23 jaar

14 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Bart van Nunen 4e bij EK Atletiek onder 23 jaar

PAPENDRECHT - Passaat-atleet Bart van Nunen is op 9 juli bij de EK Atletiek onder 23 jaar net buiten het podium  gefinisht op de 10.000 meter. In Tallinn, de hoofdstad van Letland, liep de jonge atleet van Team TSP/CEP een nieuw persoonlijk record van 28.59.90.

Bart was in eerste instantie teleurgesteld met deze klassering. Een dag later kijkt hij, die de jongste atleet was in het sterke deelnemersveld, vol trots terug op zijn prestatie: "ik heb er het maximale uitgehaald en heb tactisch sterk gelopen. Ik heb mezelf in de kopgroep constant goed verscholen voor de wind en bij de tempoversnellingen lef getoond door mee te gaan. De versnellingen van de Italiaan en de Rus in de slotfase van de wedstrijd waren net teveel voor mij". De wedstrijd werd gewonnen door de Turk van Keniaanse afkomst, Ali Kaya, in 27.53.38.

Ook trainer Addy Ruiter is van mening dat Bart optimaal gelopen heeft. "We wisten de laatste weken al dat Bart uitstekend in vorm was en gisteren heeft hij het nergens laten liggen".
 
De atleet van A.V.Passaat uit Papendrecht, die dit voorjaar als 19-jarige de Nederlandse titel op de halve marathon bij de senioren won, kan terugkijken op een mooie zomer. Bart gaat nu genieten van een welverdiende vakantie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.