Anne-Mieke Kornet uit Papendrecht in ’t zonnetje gezet

09 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Anne-Mieke Kornet uit Papendrecht in ’t zonnetje gezet

PAPENDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week zette Rivas Anne-Mieke Kornet uit Papendrecht in ’t zonnetje met een mooie bos bloemen.

Veel liefde
Anne-Mieke Kornet werd door haar buurvrouw en vriendin Gerrie Krijgsman aangemeld voor Zonnige kijk op Zorg. ‘Anne-Mieke zorgt voor haar beide ouders die niet meer gezond zijn’, schreef Gerrie bij de aanmelding. ‘Ook gaat ze iedere woensdagmiddag zwemmen met verstandelijk gehandicapten en gaat ze regelmatig met hen een avond sjoelen of koekjes bakken. Ze doet dit allemaal met veel liefde. Een buurvrouw om trots op te zijn!’

Kornet was erg verrast door deze actie van haar vriendin. ‘Hierdoor loop ik wel even naast mijn schoenen’, zegt ze lachend. ‘En dat terwijl ik al die dingen zo vanzelfsprekend en vooral ook leuk vindt om te doen. Dit is een hele bijzondere waardering.’

Zet iemand in ‘t zonnetje
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat kunnen diegene nu voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

Meer informatie
Rivas heeft een zonnige kijk op zorg en denkt in mogelijkheden voor haar cliënten en medewerkers. Samen met cliënten regelt ze de zorg en stemt deze af op diens wensen en behoeften. Hartelijkheid, aandacht en respect nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Fotobijschrift: Anne-Mieke Kornet uit Papendrecht werd in ‘t zonnetje gezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.