Stijgende lijn in aantal bezoekers van de Schoorsteegt

09 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Stijgende lijn in aantal bezoekers van de Schoorsteegt

PAPENDRECHT - Woensdag 15 april is wijkcentrum de Schoorsteegt in Papendrecht van start gegaan. Drie maanden na de opening maakt Stichting Waardeburgh de balans op: de sociëteiten zijn uitgebreid en het aantal deelnemers is gestegen.

Joke van den Berg en Monique Breedijk, coördinatoren Sociëteiten van Waardeburgh, zijn verantwoordelijk voor de sociëteiten in de Schoorsteegt. “Tijdens de opening mochten we veel bezoekers ontvangen. Een uitgelezen kans om te vragen wat men graag wil doen. Want we kunnen wel een leuke sociëteit beginnen, maar zonder deelnemers komen we er niet.”

Uit de inventarisatie is een aantal sociëteiten gekozen om op te zetten. Waardeburgh is begonnen met de Seniorendagsociëteit. Deze sociëteit is bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie, die behoefte hebben aan structuur of de mantelzorger thuis wat tijd voor zichzelf willen gunnen. “We zien een stijgende lijn in het aantal deelnemers. Het maximum is nog niet bereikt, men kan zich nog aanmelden. De Schoorsteegt is een hele fijne locatie voor deze sociëteit. We hebben voldoende vrije ruimte om ons heen en er is een grote omheinde tuin waar wij bij goed weer heerlijk buiten zijn om te ontspannen of juist actief bezig te zijn met tuinieren, koersbal of klompengolf.”

Samen eten
Een andere goedlopende sociëteit in de Schoorsteegt is de Aan Tafel. Iedere woensdag kunnen bezoekers hier samen een warme middagmaaltijd nuttigen. Het menu, bestaande uit drie gangen en een kop koffie met bonbon als afsluiting,  kost slechts € 8,50. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens kantooruren aanmelden via telefoonnummer 078 – 692 15 15.

Bewegen
Bewegen is voor ouderen erg belangrijk. Binnenkort start Waardeburgh de Bewegensociëteit en kunnen deelnemers regelmatig een sportieve activiteit ondernemen, zoals koersbal, kegelen of seniorengym.

Waardeburgh zoekt graag andere organisaties op om mee samen te werken. Joke en Monique: “De wijkcoördinatoren van de gemeente Papendrecht hebben ons rondgeleid door Papendrecht en zij hebben ons betrokken bij ‘Actief in de wijk’ wat op 1 juli jl. zowel bij de Schoorsteegt als bij de buren RTV Papendrecht en dansstudio Bounce heeft plaatsgevonden. Dat was een leuk feest voor jong en oud, waar ook Wasco, Wijkplatform Oostpolder/De Kooij en Stichting Openbaar Onderwijs Papendrecht/Sliedrecht bij betrokken was.”

Informatie en aanmelden
Mensen die interesse hebben in deelname aan de sociëteiten in de Schoorsteegt of meer informatie willen, kunnen bellen met de gratis Seniorenzorglijn van Waardeburgh 0800 – 456 0 456. Heeft u geen vervoer? Onze vervoersdienst, de Sjuttul, rijdt ook in Papendrecht. Bel de seniorenzorglijn voor meer informatie.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.