Wandelroutenetwerk Drechtsteden geopend

08 juli 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / DRECHTSTEDEN - De Drechtsteden hebben veel natuurschoon, industrieel erfgoed en monumenten. Om optimaal te kunnen genieten van al dat moois in de Drechtsteden is een Wandelroutenetwerk gemaakt. Regionaal portefeuillehouder Hans Tanis heeft de route vrijdag 3 juli officieel geopend, samen met Michiel Broekman van de vereniging van wandelaars Te Voet.

Bij de opening zei portefeuillehouder Tanis: ‘De Drechtsteden vormen een bijzondere regio met tal van mogelijkheden om te recreëren en prachtige bezienswaardigheden, zoals het Unesco werelderfgoed de molens van Kinderdijk, Nationaal Park de Hollandse Biesbosch en het historisch centrum van Dordrecht met meer dan 1000 monumenten. Die worden nu allemaal ontsloten via het wandelroutenetwerk, met de waterbus als verbindende factor. Het wandelroutenetwerk, dat mogelijk is gemaakt door subsidie van de provincie en de inzet van vele vrijwilligers, is een belangrijke toeristische trekpleister en een goede impuls voor onze lokale economie.'

Recreanten en lange afstandswandelaars
Het Wandelroutenetwerk Drechtsteden bestaat uit wandelwegen, zoveel mogelijk onverharde paden, die bij elkaar komen op zogenoemde knooppunten. De wandelaar kan op deze manier zelf een route uitstippelen en die zo lang maken als wenselijk. Dat maakt het netwerk geschikt voor recreanten én lange- afstandswandelaars. Op elk gewenst punt in iedere gemeente in de Drechtsteden kun je een wandeling starten. De routes en knooppunten worden met speciale borden aangegeven.

Waterbus
Door gebruik te maken van de Waterbus, kan het wandelen gecombineerd worden met varen. Op die manier kan op een unieke manier kennis gemaakt worden met bijzondere landschappen en bezienswaardigheden in de Drechtsteden.

Aansluiting op Provinciaal
Netwerk Het Wandelroutenetwerk Drechtsteden sluit perfect aan op het Wandelroutenetwerk van de Provincie Zuid-Holland. Aansluiting op Provinciaal Netwerk. Het netwerk is onderdeel van het netwerk van de Provincie Zuid-Holland. Ook in de Krimpenerwaard en het eiland van IJsselmonde is dit netwerk aangelegd, het netwerk in de Alblasserwaard en Vijfherenlanden volgt in 2016.

Meer weten
Bij de VVV kantoren in de Drechtsteden is een kaart van het Wandelroutenetwerk te koop. Voor meer informatie kijk op www.wandelnet.nl/drechtsteden en op www.drechtsteden.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.