Drechtsteden blijven werken aan verbetering luchtkwaliteit

01 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden blijven werken aan verbetering luchtkwaliteit

DRECHTSTEDEN - De luchtkwaliteit in de Drechtsteden valt voor fijnstof en stikstofdioxide net binnen de landelijke normen. Dit blijkt uit de landelijke monitoringsrapportage van het rijk. Toch blijven de Drechtsteden inzetten op verbetering van luchtkwaliteit. Daarvoor worden dit jaar ook nog verschillende maatregelen genomen.

‘We willen een aantrekkelijke woon- en werkomgeving zijn en daarvoor is een goede luchtkwaliteit belangrijk’, zegt portefeuillehouder Duurzaamheid van het Drechtstedenbestuur Henk Mirck. ‘Daarom blijven we daar aan werken. Alle maatregelen die we nemen dragen concreet bij aan verbetering van de luchtkwaliteit in onze regio.’ Met extra geld wordt dit jaar bijvoorbeeld realisering van nog meer dan de huidige honderd oplaadpalen voor elektrische auto’s bij bedrijven in de regio gestimuleerd.

Inwoners bewustmaken
Om inwoners en bedrijven bewust te maken van hun mogelijkheden bij te dragen aan verbetering van de luchtkwaliteit worden verschillende acties gestart. Een daarvan is plaatsing van bordjes met de tekst ‘Brug open? Motor af’ bij bruggen in de regio. Ook wordt het gebruik van vervuilende scooters teruggedrongen. Bij bedrijven ligt de nadruk op duurzame energieopwekking en maatregelen om energie te besparen.

Maatregelen op en rond snelwegen
Ook het openbaar vervoer in de Drechtsteden wordt verder ‘verduurzaamd’. Zo start op korte termijn de aanbesteding om het veer Dordrecht-Werkendam duurzamer te maken. De luchtvervuiling bij in- en uitgangen van de tunnels op de A15 en A16 wordt verminderd met groene beplanting en een zogenaamde ‘smogstofzuiger’. Daarnaast wordt onderzocht welke maatregelen doorstroming van verkeer op de A15 bevorderen.

Foto: Wim Schut.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.