Boskalis verwerft contract voor uitbreiding van het toegangskanaal van Portsmouth in Verenigd Koninkrijk

30 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft contract voor uitbreiding van het toegangskanaal van Portsmouth in Verenigd Koninkrijk

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een opdracht verworven van het Ministerie van Defensie voor het uitbreiden van het
toegangskanaal naar de haven van Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 35 miljoen en de werkzaamheden zullen naar verwachting in de tweede helft van 2015 van start gaan.

De baggerwerkzaamheden hebben betrekking op het verdiepen en verbreden van het toegangskanaal over een lengte van 7 kilometer. In totaal zal
gedurende een periode van 8 maanden circa 3 miljoen kubieke meter harde klei, zand en grind worden gebaggerd.

Voor dit project zullen middelgrote sleephopperzuigers worden ingezet in combinatie met backhoes. Om te voldoen aan de stringente milieu-eisen worden aangepaste werkmethodes toegepast en zullen in dit kader doorlopend metingen plaatsvinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.