Noa van Dijk en Anna Bakker rayonkampioenen en veel medailles voor Olympia

29 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Noa van Dijk en Anna Bakker rayonkampioenen en veel medailles voor Olympia

PAPENDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen weekend werd in de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht traditioneel de laatste grote wedstrijd van het seizoen in Rayon Dordrecht gehouden. Meer dan 300 turnsters van verenigingen in het hele rayon deden mee om de titel van individuele rayonkampioen, iedere turnster turnt op haar eigen niveau van het afgelopen seizoen. Olympia is ook een van de organiserende verenigingen van deze grote wedstrijd, samen met O&O Zwijndrecht en Souplesse uit Hendrik-Ido-Ambacht. OKK Ridderkerk leverde veel toestellen. Zo werd het een mooi en druk turnweekend in de Ridderhal. Olympia nam deel met meer dan twintig turnsters.

Olympia ging zaterdagavond naar huis met twee kersverse rayonkampioenen en veel medailles. Noa van Dijk turnde op zaterdagochtend vroeg een perfecte wedstrijd en werd met overmacht rayonkampioen in de categorie junior F keuze. Noa maakte het verschil op brug met het hoogste cijfer (11.90) en balk (9.90). Op het podium stond ze samen met Anna Bakker die tegelijk haar wedstrijd turnde en ook 1e werd in de categorie jeugd 2 G keuze. Anna verdiende haar 1e plek op vloer met het beste cijfer in haar categorie (11.30) en sprong (10.950).

Olympia verdiende daarnaast 5 zilveren medailles. Op de vrijdagavond turnden Daphne Jongeneel en Aranka Tubex zich naar de tweede plek op het podium. Daphne turnde in de categorie senior D keuze 41.250 bij elkaar, onder meer door de beste vloeroefening met 11.40. Aranka behaalde in de categorie senior F keuze 45.074 door scores van 11.625 op sprong en 11.80 op brug te turnen. Ivana Brugman eindigde bij de pre-insta9 D2 op de 2e plek met 15.675. Zij turnde heel constant met 3e plaatsen op mat, brug en balk en 1e op sprong. In de categorie pupil 2/D1 werd Chevelly Joseph 2e met 50.150 door een prima score op vloer van 12.750 en brug (14.350). Bij haar op het podium stond ook Tabitha van Pel. Zij won de zilveren medaille bij de pupillen 1/D1 met 49.175, onder meer door een mooie brugoefening (13.30). Dayjeanny Brandao haalde de enige bronzen medaille voor Olympia in de categorie Jeugd 1/D1. Haar score was 44.925. Ook Dayjeanny turnde goed op brug met 13.30 punten.

Op de foto alle turnsters van Olympia van de vrijdagavond. Zij turnden die avond de wedstrijd en zorgden er samen met O&O, Souplesse en OKK voor dat die middag ook alle toestellen werden opgebouwd! Op de achterste rij van links naar rechts: Laura Hensbergen, Mayara van Eldik, Myrthe Verhagen, Chantal de Koning en Aranka Tubex. Op de voorste rij Inge Nederhof, Danique Hameete, Lotte Kuntze en Daphne Jongeneel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.