Ondernemende mensen ontmoeten elkaar op Open Coffee Papendrecht

17 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Ondernemende mensen ontmoeten elkaar op Open Coffee Papendrecht

PAPENDRECHT - Je moet een plan hebben en tot actie overgaan, maar je moet ook durven om dingen los te laten. Over lef hebben om dingen te laten ontstaan, daar ging het vanmorgen morgen over op de Open Coffee in Papendrecht.

En het mooie is, dat dat ook precies is wat er gebeurt. Bij de Open Coffee Papendrecht ontstaan dingen. De mooiste gesprekken ontstaan in de groep of een-op-een. Dat is gewoonweg niet voor te bereiden.

'Dat is soms best spannend, want je weet niet altijd wat je kunt verwachten. Er is geen succes gegarandeerd. Met regelmaat hebben we zo wel juweeltjes van bijeenkomsten, waar de spontaniteit en authenticiteit van afspat. We proberen een klimaat te scheppen, waarin dat mogelijk is', aldus Gerben Verwoert (organisator).

Zo liep alles vanmorgen bijvoorbeeld heel mooi in elkaar over.

Wim Linge (ActiveView) zette ons stil bij het feit dat je ervoor moet waken dat zakelijk succes niet met je aan de haal gaat, met als risico dat je jezelf in zakelijk opzicht voorbij gaat lopen. Hij deed ons stilstaan bij het belang om de kwaliteit van je dienstverlening te blijven waarborgen. Soms is het vanuit strategisch oogpunt beter om even een pas op de plaats te maken.

Karel Thieme vertelde ons over zintuiglijke bewustwordingsworkshops die hij gaat geven, workshops die mensen ook meer inzicht geven in wie ze zelf zijn als individu, maar ook zeker in hun rol binnen een team.

Bovendien heeft John van der Sluis (Lopend Stilstaan) ons enthousiast gemaakt over zijn boek "Op zoek naar de schat", dat binnenkort uitkomt. In zijn boek neemt hij de lezer mee op reis om al stappen doorlopende stil te staan en terug te komen bij de kern.  

We willen mensen die ondernemen in contact brengen met de diepere laag, want ondernemers zijn ook net mensen. Ze lopen ook tegen uitdagingen aan. Het is fijn als je kunt klankborden met medestanders. Je kunt elkaar ook scherp houden op die manier. We willen dat er ruimte voor mensen is om echt gehoord te worden, dat er ruimte is om kennis te delen, inspiratie op te doen, met elkaar te brainstormen. Kortom  durven investeren en waarde toevoegen aan elkaar. De successen worden gedeeld, maar ook het falen en de lessen die je daaruit kunt leren. Dat is wat mensen waarderen in de Open Coffee Papendrecht en dat is ook waarmee we ons onderscheiden. We zijn wars van oppervlakkigheid.

Heidi Scheffers (Presents and Balloons), een van de aanwezigen vanmorgen, vatte het heel mooi samen met deze dankbetuiging op de comminitypagina van de Open Coffee Papendrecht op Facebook. 'Dank allemaal voor deze inspirerende ochtend. Mooi dat Open Coffee niet alleen over ondernemen hoeft te gaan, maar ook over de mens er achter.'
 
We zijn dan ook niet van het massale. We willen het intieme karakter graag behouden, maar we streven uiteraard wel groei na. We vragen aanwezigen om eens een introducé mee te nemen of in hun netwerk bekend te maken dat deze bijeenkomsten iedere derde woensdag van de maand gehouden worden. Dat is ook het open karakter van de bijeenkomst. Alle ondernemende mensen uit de regio Papendrecht zijn van harte welkom. We nodigen mensen uit om contacten te komen leggen met gelijkgestemden, maar ook met andersdenkenden. Er is ruimte om jezelf te zijn, oprechte interesse en wederzijds respect voeren de boventoon en daarbij wordt elkaar natuurlijk ook business gegund.

'Ik zie het als een kans voor bedrijven en kleine zelfstandigen om hun netwerk op deze manier te delen en te verrijken.  Het is mooi als je mensen met elkaar kunt verbinden, daar gaat althans mijn hart sneller van kloppen', aldus Verwoert.

Afgelopen seizoen vormde de lounge op de bovenverdieping van het Apollo Hotel in Papendrecht het sfeervolle decor van de bijeenkomsten. We hopen daar ook na de vakantie weer samen te komen. De eerstvolgende Open Coffee Papendrecht staat gepland voor woensdag 16 september. De entreekosten bedragen €5,00. Deelnemers aan de Open Coffee mogen tijdens de bijeenkomst onbeperkt koffie en thee gebruiken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.