Aangehouden vandaal wordt niet vervolgd

03 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Aangehouden vandaal wordt niet vervolgd

PAPENDRECHT -  Van een bewoners van onze gemeente kregen we de volgende mededeling binnen. "Papendrecht en de omliggende gemeenten worden regelmatig opgeschrikt door vandalisme. Afgelopen zondag 31 mei 2015 is met assistentie van drie politieauto's, dank zij de oplettendheid van een bewoner een vandaal aangehouden. Aansluitend heeft de politie de tijd genomen om de nodige verbalen te laten opstellen. Verzekeringsmaatschappijen werden  ingeschakeld, schadeexperts en garages werden bezocht voor het opnemen van de schade...., enz."

"En wat schetst onze verbazing. Vandaag, dinsdag 2 juni 2015, valt de brief van het Openbaar Ministerie bij ons in de bus. DE VANDAAL WORDT NIET VERVOLGD. En als je schade hebt, dan zoek je het zelf maar uit en stap je naar de burgerrechter. Conclusie: doe geen moeite meer als er zich iets voordoet waar u getuige van bent. Het kost u veel tijd en u schiet er geen bal mee op. Het kan gewoon ongestraft en dat is een heeeel fijn gevoel. Waarvan akte." Tot zover de ingezonden brief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.