Wereldfeest hondenpoepvrij

29 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Wereldfeest hondenpoepvrij

PAPENDRECHT - Op zaterdag 6 juni wordt het evenement ‘Hallo Buren – Wereldfeest’ georganiseerd in het Vijverpark. Het park krijgt de komende dagen een flinke schoonmaakbeurt. Wat direct opvalt, is wonderlijk voertuig met een lange slurf, een hondenpoepzuiger, dat een flink aantal decibellen produceert.

Bestuurder Leen Zwartbol haalt oordopjes uit zijn oren: “Zo, nu kan ik u verstaan." Hij bestuurt een klein, maar luidruchtig, voertuig met een beweegbare slurf.

“Ik ben van HVC, wij hebben een aantal van deze voertuigen. De Gemeente Papendrecht huurt ons een aantal keren per jaar in. Dit keer in verband met een evenement dat hier binnenkort gehouden wordt. We maken het op deze kaart gearceerde gebied poepvrij.”

Een feestje op gras zonder hondenpoep. Klinkt goed. Nu maar hopen dat baasjes toekomstige hondendrollen met een schepje en zakje opruimen.

Tekst/foto: Karel Thieme
(Individuele foto’s beschikbaar)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.