Onafhankelijk Papendrecht roept op tot (pro-)actieve opstelling inzake actief terugdringen van armoede

29 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Onafhankelijk Papendrecht roept op tot (pro-)actieve opstelling inzake actief terugdringen van armoede

DRECHTSTEDEN / PAPENDRECHT - Recent werd duidelijk dat de Sociale Dienst Drechtsteden een bedrag van 1 miljoen euro niet kan/ kon uitbetalen aan de sociale minima in de regio Drechtsteden. Er zijn in onze regio echter veel mensen die amper rond kunnen komen. Daar valt nog veel aan te doen.

Onafhankelijk Papendrecht is van mening dat het geld dat van het Rijk afkomstig is en dat specifiek is bedoeld voor de sociale minima ook daaraan besteed dient te worden.

Vierduizend kinderen in de Drechtsteden groeien op in armoede
In de Drechtstedengemeenten leven volgens de recent beschikbaar gestelde cijfers 4.049 kinderen in armoede. Dan gaat het om gezinnen die ook tot de sociale minima gerekend kunnen worden. Het gaat in zijn totaliteit derhalve om aanzienlijke aantallen mensen die in armoede leven.

De Sociale Dienst Drechtsteden zou de doelgroep van de sociale minima weer actief moeten gaan opzoeken om te weten wat er speelt. Het is niet altijd duidelijk voor mensen op het sociale minimum wat de mogelijkheden zijn om armoede tegen te gaan. Daar ligt een kans om met goede voorlichting én begeleiding die mensen wél te bereiken die nu niet kunnen worden bereikt.

De ideeën die het Platform tegen Armoe heeft geopperd kunnen door de Sociale Dienst Drechtsteden worden overgenomen. En ook zou er weer een zogenaamd ‘productenboekje’ kunnen worden vervaardigd zodat dit kan worden uitgedeeld onder de doelgroep. Sociale minima kunnen vaak nauwelijks achterhalen welke mogelijkheden er bestaan.

De fractie van Onafhankelijk Papendrecht roept de Drechtraad op om zowel het bestuur van de Drechtsteden als de Sociale Dienst Drechtsteden aan te sporen tot een meer (pro-)actieve opstelling als het gaat om het actief terugdringen van armoede onder de doelgroep van de sociale minima in de Drechtsteden gemeenten.

“Met een beetje goede wil en dito inzet moet het mogelijk zijn om met het beschikbare geld voor de sociale minima ook daadwerkelijk die mensen te bereiken die tot deze doelgroep behoren. Het is onze morele plicht om ervoor te zorgen dat armoede (in het bijzonder armoede onder kinderen) zich niet verder uitbreidt en teruggedrongen wordt”, aldus Lammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.