Drechtstreek gedegradeerd voor tweede jaar op rij

26 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek gedegradeerd voor tweede jaar op rij

PAPENDRECHT - Tot aan de 84ste minuut van de wedstrijd zag het er voor Drechtstreek nog naar uit dat het de wedstrijd tergen NSVV ging winnen met 1-0 maar toen was het  Koen Witsiers die de gelijkmakende 1-1 in kon koppen. Ten gevolge van een dekkingsfout in de Drechtstreek defensie kreeg hij de gelegenheid om uit een hoekschop in vrije positie de gelijkmaker in te koppen. Omdat Drechtstreek niet meer bij machte was om nog een keer te scoren moest er twee keer een kwartier verlengd worden.

Toen Witsiers in de elfde minuut van de eerste verlenging nog een keer het doel kon treffen en er een 2-1 stand op het bord stond bleek Drechtstreek niet meer in staat om hier iets tegenin te brengen. Tijdens het tweede kwartier van de verlenging leek het vuur gedoofd bij de Tukker brigade want het creëerde geen serieuze scoringskansen mee. Dat Peter Jan Cazander in de laatste minuut nog de 3-1 in kon koppen was alleen maar belangrijk voor de statistieken want NSVV had zich toen al verzekerd van een plekje in de volgende ronde in de promotie-degradatie strijd.

De wedstrijd was voor Drechtstreek zo goed begonnen. Het zette flink druk op de tegenstander en het creëerde zich een aantal prima kansen. In de 18de minuut zette Patrick Sluimers de bal goed voor op Rick Sieses die de 1-0 in kon koppen. Een aantal goed opgezette aanvallen bleef echter onbenut. Zo werd een goed ingeschoten bal van Mischa Groeneveld op het nippertje gestopt door doelman Kruythof. Ook enkele pogingen van Mark Kunst werd door Kruythof gestopt. Een aantal aanvallen van NSVV werden door de goed spelende defensie van Drechtstreek onschadelijk gemaakt. Jan Abaisa, Erwin van der Heiden en Ronald Tomassen hielden uitstekend stand en ook doelman Marvin Otte kon enkele keren goed ingrijpen.

Ook in de tweede helft bleef Drechtstreek aandringen maar ook een reeks van driehoekschoppen kon geen verandering in de stand aanbrengen. Het werd steeds belangrijker om de voorsprong vast te houden want opnieuw kwam men niet tot scoren. Ook al waren er enkele serieuze kansen de bal ging er niet in.  En toen werd kort voor het eind de gelijkmaker gescoord. Drechtstreek kreeg het niet meer voor elkaar om nog een keer te scoren en zo eindigde voor de blauw witte brigade een lastig seizoen met degradatie naar de derde klasse. Het is voor de elftal en de aanhang te hopen dat er in het nieuwe seizoen weer eens wat vaker gewonnen gaat worden. Vanaf september zal er hopelijk weer gestreden worden in de derde klassen in district Zuid I.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.