Het PAB maakt zich zorgen over (on)bereikbaarheid Winkelcentrum Westpolder

21 mei 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Onderstaand een citaat uit een brief van het PAB aan het College van B&W: "Uit het Papendrechts Nieuwsblad van 13 mei jl. en ook uit reacties van wijkbewoners uit de wijk Molenvliet blijkt dat de bereikbaarheid van het buurtwinkelcentrum Westpolder zeer problematisch is. De toegang van de naastgelegen wijk Molenvliet tot het winkelcentrum is geblokkeerd. Dit is reeds geruime tijd zo en zal nog geruime tijd voortduren, nu ook de brug naar de Jan Steenlaan wordt vervangen. De ernstige verkeershinder duurt nog tot begin 2016. Klanten met bestemming winkelcentrum Westpolder moeten nu half Papendrecht door om bij het winkelcentrum te komen. Het gevolg is dat veel klanten elders hun boodschappen gaan doen, tot zelfs buiten Papendrecht toe, met omzetderving voor ondernemers in het winkelcentrum Westpolder tot gevolg.

Het PAB constateert, gezien de reactie van ondernemers in het Papendrechts Nieuwsblad van 13 mei jl., dat de ondernemers vooraf onvoldoende en niet tijdig zijn betrokken bij de voorbereiding van de reconstructie in relatie tot de wegafsluitingen. Met als gevolg nu mogelijk een grotere omzetderving dan nodig was geweest, als de gemeente de ondernemers er nauwer en tijdig bij betrokken hadden."

Tot zover het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.