Passaat-atleet Bart van Nunen Nederlands Kampioen Halve Marathon

19 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Passaat-atleet Bart van Nunen Nederlands Kampioen Halve Marathon

PAPENDRECHT - Bart van Nunen, atleet van AV Passaat uit Papendrecht, werd op zondag 18 mei in Leiden Nederlands Kampioen op de halve marathon.
Vooraf was er de verwachting dat Bart, vorige week nog overtuigend winnaar van de Nationale Lenteloop, de titel zou kunnen winnen, maar de manier waarop was indrukwekkend.

De atleet uit Hellevoetsluis van Team TopSportPerfection.CEP liep van start tot finish de 21km solo op kop. Bart had met zijn trainer Addy Ruiter afgesproken om het eerste deel goed door te lopen en als het gat met nummer 2 voldoende zou zijn, iets gas terug te nemen. Bart kwam het 10 km-punt door in 30.03, nota bene sneller dan zijn finishtijd bij de Lenteloop.

Omdat hij toen op de latere nummer 2 en 3 al meer dan een minuut voorsprong had, kon hij iets rustiger gaan lopen. Desondanks was de tussentijd op 15 km met 45.30 dertien sec sneller dan zijn persoonlijk record op die afstand. De resterende kilometers, met daarin veel snelheidsbeperkende bochten, wisten de Passaat-atleet niet uit zijn ritme te halen.

In een tijd van 1.04.35 kwam Bart juichend als winnaar over de finish. De pas 19-jarige atleet, die al vele Nederlandse titels won bij de junioren, behaalt hiermee in zijn eerste jaar als senior ook gelijk zijn eerste seniorentitel. Het zilver was voor Mike Teekens in 1.06.30 en het brons voor Olfert Molenhuis in 1.07.27.

Bart is met een tijd van 29.04 sinds verleden jaar Nederlands jeugdrecordhouder op de 10.000 meter en heeft zich voor deze afstand begin april in het Spaanse Huelva al weten te plaatsen voor het EK onder 23 jaar. Dit toernooi wordt in juli in Estland georganiseerd.

Bart heeft als junior 3 keer deelgenomen aan een Europees Jeugdkampioenschap en 1 keer aan het Wereld Jeugdkampioenschap. In Estland hoopt de student Bedrijfsinformatica een top 5 notering te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.