Obs De Viermaster: De Groepen 7 en 8 zijn Kids in Bizz

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Obs De Viermaster: De Groepen 7 en 8 zijn Kids in Bizz

PAPENDRECHT - Afgelopen week zijn de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de obs De Viermaster uit Papendrecht, gestart met hun project Kids in Bizz. Tijdens dit project starten de kinderen, in groepjes, een eigen bedrijf op.

Dat hiervoor heel veel komt kijken; dát hebben ze inmiddels wel begrepen van een medewerkster van de Kamer van Koophandel. Zij heeft 'het startschot' gegeven voor het opstarten van een eigen bedrijf. De kinderen zullen Fair Trade producten gaan verkopen van de Wereldwinkel uit Alblasserdam. Drie vrijwilligsters van de Wereldwinkel zijn inmiddels in de groepen 7 en 8 komen vertellen over de herkomst en achtergrond van de Fair Trade producten.

Voordat de bedrijfjes besluiten wélk product ze gaan ínkopen om te kunnen vérkopen, moeten ze eerst een marktonderzoek doen. Eén dezer dagen zullen ze nog een presentatie krijgen over het maken van reclame. Ook het bouwen van een eigen website behoort tot een activiteit van een eigen bedrijf hebben.
De Fair Trade producten zullen tijdens de Viermasterparty op dinsdagmiddag 16 juni, van 15.30-19.30 uur verkocht worden op het schoolplein van de Viermaster.

Tijdens deze Viermasterparty zal er weer van alles te doen zijn. Denk hierbij aan het kennismaken met verschillende instrumenten van ToBe, het volgen van taekwondoclinics, schmincken, optredens van leerlingen van de Viermaster op een Open podium, een Sing In enz. Er zal een Rad van Fortuin zijn en een rommelmarkt, maar ook de kraam met de leuke aapjes van de Stichting Cystic Fibrosis zal weer aanwezig zijn. De gebruikelijke spelletjes worden dit jaar grotendeels vervangen door natuuractiviteiten. Kortom, een echte aanrader om die datum in de gaten te houden!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.