De Bibliotheek AanZet blikt terug én vooruit

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Vol trots presenteert de Bibliotheek AanZet haar jaarverslag 2014 in beeld. Geen uitgebreid boekwerk, maar in de vorm van een poster. In één oogopslag staan voor iedereen de belangrijkste feiten en cijfers van 2014 op een rij. Het jaarverslag is te bekijken in alle vestigingen en via www.debibliotheekaanzet.nl

Pijlers
De vier pijlers van de Bibliotheek AanZet zijn uitgelicht en voorzien van de belangrijkste resultaten.  De Bibliotheek AanZet heeft vier uitgangspunten bepaald die de basis vormen voor alles wat zij doet: leesbevordering, versterken van de zelfstandigheid van iedereen in de samenleving, vrije toegang tot kennis en cultuur en het bieden van een plek om te zijn, ontmoeten en ontspannen.

In het kort
Een greep uit de cijfers en feiten van 2014:
- 103.705 leden;
- 321.315 websitebezoeken;
- 21.090 e-books uitgeleend;
- 639 BoekStartleden;
- 100+ deelnemers cursus Klik & Tik, het internet op!;
- 100en cursisten tijdens Week van de Alfabetisering en Week van de Mediawijsheid;
- 48 basisscholen met de Bibliotheek op school.

De bibliotheek altijd dichtbij
Met 33 vestigingen in 15 gemeenten is er altijd een bibliotheekvestiging van De Bibliotheek AanZet in de buurt. De hele collectie van de Bibliotheek AanZet is beschikbaar voor alle leden. De bibliotheek biedt ook regelmatig cursussen, workshops en lezingen. Actuele informatie over het totale aanbod van de Bibliotheek AanZet is te vinden op www.debibliotheekaanzet.nl. Leden worden via digitale nieuwsbrieven op de hoogte gehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.