PKC geplaatst voor kruisfinale veld na winst tegen TOP

17 mei 2015
PKC geplaatst voor kruisfinale veld na winst tegen TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 16 mei 2015 speelde PKC een uitwedstrijd tegen TOP. Dit team wist zich al geplaatst voor de play-offs, maar zinde natuurlijk nog wel op wraak voor de nederlaag in AHOY, terwijl PKC bij winst ook definitief geplaatst zou zijn voor de play-offs.

Een felle strijd was dus te verwachten deze middag tussen de twee rivalen waarbij het scoren door de wind wel eens moeilijk zou kunnen zijn.
TOP nam op het verkleinde veld het initiatief, kwam op 3-1, maar PKC sloot bij 3-3 weer gewoon aan en nam na de 4-4 met enkele fraaie acties het initiatief over: het werd 4,-6, even later 5-8 om via Mady van afstand uit te lopen naar 5-9. Deze voorsprong smolt vervolgens als sneeuw voor de zon: 8-9 en 9-9 binnen enkele snelle aanvallen van TOP dat met de wind in de rug speelde.

Kort voor rust schrok het publiek op; een vreemde beweging, waarbij het been vast bleef staan... het zag er ernstig uit voor Paul Anholts, de speler van TOP. Einde wedstrijd derhalve voor hem.
Ruststand: 10-11.

Een flitsende start van PKC in de tweede helft bracht de Papendrechters op een riante voorsprong: 11-17 en 12-18 met nog een kwartier te spelen. TOP probeerde er nog een slot offensief uit te persen, maar kwam niet ver: 15-20 vijf minuten voor het eindsignaal. PKC kon de wedstrijd rustig uit spelen in de slotfase.
Eindstand in Sassenheim: 17-21.

PKC is daarmee als de nummer twee in de ereklasse B geplaatst voor de play-offs, waarin het Amsterdamse Blauw Wit de tegenstander zal zijn.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.