Turnteams Olympia naar finale Rayon Turn Toernooi

11 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Turnteams Olympia naar finale Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag turnden de twee seniorenteams beide de laatste poulewedstrijd voor de finale van het Rayon Turn Toernooi. Beide teams zijn hiermee officieel geplaatst voor de finale van dit 31e turntoernooi dat op 6 juni in Gorinchem wordt gehouden, mede georganiseerd door OKK Gorinchem.

De senioren A turnden tegen De Zilvermeeuw. Na een gezellige en snelle wedstrijd was de einduitslag spannend: Olympia wist met 1 punt verschil te winnen. Noa van Dijk werd 1e met 43.10 onder meer door een 11.70 voor haar vloeroefening. Aranka Tubex werd 2e met 42.80. Zij scoorde hoog op vloer (11.20) en brug (10.30). Marielle Paans van De Zilvermeeuw werd 3e met 42.65. Voor Olympia/Vridos turnden verder: Fleur Terlouw, Janine Kuiper en Alissa de Jong.

De senioren B gingen voor hun laatste wedstrijd op bezoek bij het combinatieteam van OMOS Arkel en GVM Meerkerk. In Arkel was het verschil overduidelijk: 213.95 tegen 189.50. Danique Hameete turnde na een blessure haar eerste wedstrijd van het seizoen en had een goede generale repetitie voor de finalewedstrijd: zij eindigde op de eerste plaats met 43.95 onder meer door het hoogste cijfer van de wedstrijd te turnen op brug, een 11,45. Anna Bakker eindigde als 2e met 42.60. Julia van Dam eindigde net daarna met 42.45 en 4e werd Myrthe Verhagen met 42.35. Lotte Kuntz werd 5e met 41.55 en Lotte van Kooten 8e met 38.30.

Op de foto de senioren B met van links naar rechts: Anna Bakker, Myrthe Verhagen, Danique Hameete en Lotte van Kooten. Voorste rij: Julia van Dam en Lotte Kuntz.

Eerder wist het jeugd A team zich al te plaatsen voor de finale van het Rayon Turn Toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.