Drechtstreek tegen Amstelwijck: Wel kansen, geen punten

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek tegen Amstelwijck: Wel kansen, geen punten

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Weer is het de ploeg van Bill Tukker niet gelukt om punten binnen te halen. Ondanks een gelijk opgaande strijd was het Amstelwijck dat met de overwinning naar huis ging. Tijdens de eerste helft ging de strijd gelijk op en er waren kansen over en weer. Zo werd Amstelwijck enkele keren gevaarlijk voor het Drechtstreek doel maar ook Drechtstreek kreeg enkele fraaie kansen. Een harde knal van Rick Sieses raakte de lat en enkele keren stond de paal in de weg.

Direct na rust ging een omhaal van Jan Abaisa net over en zo bleef de stand dus lang 0-0. De ploegen bleven elkaar belagen en ook nu weer ontstonden kansen over en weer. Door een licht veldoverwicht leek Drechtstreek eindelijk op een positief resultaat af te stevenen. Echter na ongeveer een half uur in de tweede helft keerde het tij. Na het toepassen van een dubbele wissel waren er op enkele posities omzettingen nodig en Amstelwijck profiteerde van de onrust rond die omzettingen. In de 74ste minuut was het Mo Zenzen die ontsnapte en er in slaagde om de 0-1 op het bord te brengen. Drechtstreek gaf niet op en ging nog harder werken dan dat het al deed. Er werden meer risico’s genomen doordat spelers van achteruit mee naar het doel van Amstelwijck keeper Frank Groeneweg optrokken. Dit resulteerde vlak voor het eind van de wedstrijd in  een 0-2 eindstand toen invaller Johnny Gener doelman Schutte passeerde.

Gelukkige bijkomstigheid was voor Drechtstreek dat ook de andere ploegen onderaan de ranglijst hun wedstrijden verloren. Hierdoor bleef de positie ongewijzigd en staat Drechtstreek nog steeds op de 12de plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt handhaving in de tweede klasse alleen nog mogelijk via de nacompetitie. Veel zal afhangen van de eigen uitslagen van de laatste twee wedstrijden maar ook van die van de tegenstanders onderin de afdeling. Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen het al gedegradeerde Pernis, de nummer 14. De week erna volgt nog de uitwedstrijd tegen Strijen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.