Ook in Papendrecht extra activiteiten én extra maatregelen op Koningsdag

23 april 2015 door Hennie van der Zouw
Ook in Papendrecht extra activiteiten én extra maatregelen op Koningsdag

PAPENDRECHT - Interview met burgemeester De Bruin: "Het zal niemand ontgaan zijn: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren Koningsdag 2015 – de eerste Koningsdag nieuwe stijl - in Dordrecht. Een hele eer voor Dordrecht en de regio! Maar natuurlijk viert ook Papendrecht zijn eigen Koningsdag. Burgemeester De Bruin vertelt waarom het dit jaar een bijzonder feest wordt en wat daar allemaal bij komt kijken.

‘Dat het een feest wordt in Papendrecht, daar staan de mensen van het OranjeComité borg voor. Zoals elk jaar organiseren zij weer tal van activiteiten voor jong en oud. U leest er alles over in de speciale Koningskrant die huis aan huis in Papendrecht verspreid is.’

Onderdeel van het programma in Dordrecht is een Grande Parade. Kunt u daar al iets meer over vertellen?
‘Vanwege het koninklijk bezoek speelt een deel van het Dordtse programma zich af op het water: tussen Dordrecht en Papendrecht wordt een Grande Parade gehouden, een soort defilé maar dan op de rivier. Omdat die vanaf de kade in Papendrecht prima te bekijken is, ga ik ervan uit dat het ook in Papendrecht extra druk wordt. Prachtig natuurlijk, ik zie niets liever dan dat inwoners - en ook bezoekers van buiten - onze mooie gemeente waarderen en er een gezellige, feestelijke dag doorbrengen. Bovendien kan ik met trots vertellen dat ook enkele gerenommeerde, internationaal opererende Papendrechtse bedrijven deelnemen aan de Grande Parade.

Extra drukte? Waar houdt u rekening mee?
‘Ik houd rekening met enkele duizenden extra bezoekers. Voor mij zit aan de gezelligheid van extra drukte ook een heel ander aspect: de veiligheid en het comfort van onze inwoners en bezoekers. Als burgemeester voel ik mij daar uitermate verantwoordelijk voor en heb ik – in overleg met een groot aantal hulporganisaties en instanties - een aantal maatregelen laten treffen.

Aan wat voor maatregelen moeten inwoners dan denken?
‘Enerzijds gaat het om maatregelen die nodig zijn om het verkeer en publiek in goede banen te leiden. Anderzijds om maatregelen die uit voorzorg zijn voorbereid en kunnen worden uitgevoerd zodra een situatie daarom vraagt. Zo’n maatregel is de Koningsdagverordening die elders in dit gemeentenieuws bekend wordt gemaakt.

Een paar voorbeelden. Gemeente, politie, hulpdiensten en veiligheidsorganisaties zetten extra personeel in. Diverse straten worden met behulp van dranghekken en verkeersregelaars de hele dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De dienstregeling van zowel de bussen van Arriva als
de waterbus is op Koningsdag aangepast. Er komen extra fietsenstallingen en verwijsborden naar diverse parkeerplaatsen. Meer details hierover leest u in de eerder genoemde Koningskrant.

Veel bewoners die wonen langs en rond de rivierkade, zitten eerste rang voor wat betreft de Grande Parade. Maar ik ben mij er terdege van bewust dat er voor hen ook nadelen kleven aan deze extra drukke Koningsdag en heb hen daarom per brief speciaal geïnformeerd. Ik hoop op begrip van inwoners voor het feit dat de aangekondigde maatregelen in het belang zijn van de veiligheid van ons allen.’

Maar Koningsdag 2015 wordt vooral een feest toch?
‘Jazeker, alle voorzorgsmaatregelen beletten niet dat het vooral een feestelijke dag gaat worden. Er zullen vele film- en fotobeelden worden gemaakt die op Nederlandse maar wellicht ook buitenlandse tv-kanalen te zien zullen zijn. Laten we daarom allemaal ons best doen Papendrecht van zijn mooiste kant te laten zien.

Ik wens eenieder die maandag 27 april 2015 in Papendrecht doorbrengt, een hele feestelijke Koningsdag toe!’

Klik hier voor het volledige programma van Koningsdag.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.