Leerlingen van de Viermaster adopteren oorlogsmonument

23 april 2015 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van de Viermaster adopteren oorlogsmonument

PAPENDRECHT - Wie aan adoptie denkt, zal in de eerste plaats niet denken aan het adopteren van een moment. Toch gebeurt dit elk jaar door leerlingen van basisscholen in heel Nederland.

Afgelopen maandag 20 april 2015 vond dan ook de adoptie plaats van een oorlogsmonument in Papendrecht door leerlingen van de groepen 7 van De Viermaster. De adoptie ging van start met een welkomstwoordje van de burgemeester en een korte toespraak. Daarna gaven de leerlingen van de Koningin Beatrixschool, die vorig jaar de ‘adoptieouders’ van het monument waren, een korte presentatie en droegen officieel het monument over aan de leerlingen van De Viermaster.

Ook werd er door een aantal leerlingen van de Kon. Beatrixschool een voordracht gehouden en een krans gelegd bij het monument. Na de bloemlegging werd er met elkaar twee minuten stilte gehouden.

Adoptie oorlogsmonument is een landelijk initiatief.
Het adopteren van een oorlogsmonument is een landelijk onderwijsproject en geïnitieerd door mensen uit het verzet, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, oorlogsmusea en overlevenden van de Holocaust.

Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de traditie van herdenken. Oftewel het levend
houden van de herinnering voor nu en in de toekomst. Sinds 2002 neemt de gemeente Papendrecht deel aan het project, en inmiddels doen ook alle Papendrechtse basisscholen eraan mee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.