Overdracht oorlogsmonument

26 mei 2005
Overdracht oorlogsmonument

PAPENDRECHT - Donderdag 26 mei vond om 13.30 uur op de begraafplaats de overdracht van het oorlogsmonument plaats. De Augustinusschool draagt de adoptie van het monument over aan de Knotwilg, locatie de Wielen. Tijdens de bijeenkomst vertelden leerlingen van de Augustinusschool op welke wijze zij de afgelopen periode tijdens de lessen aandacht hebben besteed aan het monument.

Het oorlogsmonument op de begraafplaats houdt de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend. In Papendrecht wordt de dodenherdenking op 4 mei ieder jaar bij het monument gehouden. Tijdens die herdenkingsplechtigheid zijn ook de klassen aanwezig die dat jaar het monument geadopteerd hebben en de leerlingen die het jaar daarop adopteren. Door leerlingen van beide scholen wordt daarbij een gedicht voorgelezen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.