Finaleplaatsen voor Olympia in zicht

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
Finaleplaatsen voor Olympia in zicht

PAPENDRECHT - De jeugdturnsters van Olympia in de categorie D1 hebben zich geplaatst voor de finale van het Rayon Turn Toernooi op 6 juni 2015. Zij wonnen hun afgelopen twee wedstrijden tegen Sparta Dordrecht en OKK Gorinchem en stelden hun finaleplaats zeker. De vloeroefeningen gaven de doorslag voor de winst. Beide wedstrijden waren spannend en werden gewonnen met een kleine 2 punten verschil.  Individueel behaalde Dayjeanny Brandao een welverdiende 1e plaats tijdens de wedstrijd tegen OKK Gorinchem door een mooie brugoefening te turnen. Het team bestaat verder uit: Fleur Witteveen (4e), Chevelly Joseph (5e), Tabitha van Pel (8e), Ashley Mulder (9e) en Lois de Jong (14e).

De senioren B kwamen in actie in hun op een na laatste wedstrijd in de poule. Tegen De Zilvermeeuw werd met 4 punten verschil gewonnen. Het team wordt geplaagd door blessures dit seizoen, waardoor ook afgelopen zaterdag slechts vier turnsters in actie konden komen. Lotte van Kooten werd 1e met 43.30 en Anna Bakker werd 23 met 42.85. Een mooie prestatie voor deze turnsters die nieuw zijn in het keuze team dit seizoen. Lotte turnde een mooie brugoefening met hoge salto en bleef op de balk staan met haar radslag.

Anna liet voor het eerst haar nieuwe sprong zien: half in - half uit. Lotte Kuntz wat pech aan de brug door een flinke blaar maar turnde op vloer het hoogste cijfer. Ook Myrthe liet haar nieuwe sprong zien, ook een half in - half uit, maar liet op vloer wat punten liggen en werd 3e met 42.70. Met nog een wedstrijd te gaan, komt de finale voor dit team zeker in zicht. Op de foto het senior B team van afgelopen zaterdag: Anna Bakker en Lotte van Kooten en vooraan Lotte Kuntz en Myrthe Verhagen na hun gewonnen wedstrijd.

Het senioren A team heeft nog twee wedstrijden te gaan. Afgelopen zaterdag werd tegen Sparta Dordrecht gewonnen. Beste turnster was Sofie de Weerdt met 44.725. Aranka Tubex werd 3e met 42.225. Er volgen voor dit team nog wedstrijden tegen WIK Groot Ammers en De ZIlvermeeuw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.