Repair Café Papendrecht van start

13 april 2015 door Hennie van der Zouw
Repair Café Papendrecht van start

PAPENDRECHT - Heeft u ook weleens een apparaat waar het lampje van stuk is, kleding waar de zoom uit is of een stoel met een wiebelende poot? Zelf ziet u het misschien niet meer zitten om er iets aan te doen. Maar ja, weggooien is ook ‘zonde’, zeker als je niet veel geld te besteden hebt. Dan is alles wat je nieuw moet kopen al gauw te duur of het kan niet. Daarbij wil u toch ook niet meer meedoen aan de wegwerpmaatschappij. Dan is er voor u binnenkort een oplossing.

Een groep enthousiaste mensen van het Wijkplatform Molenvliet-Wilgendonk, De Morgensterkerk en de Weggeefhoek Papendrecht is bezig om in Papendrecht een Repair Café op te richten. Daar kunnen kleine mankementen aan uw spullen worden gerepareerd én kunt u ook zelf weer leren repareren. Dan kunt u het de volgende keer zelf en wordt repareren ook weer leuk.

Hans Vermeulen legt uit:"Als u even moet wachten of als de reparatie klaar is dan kunt u een kopje koffie of thee krijgen en een praatje maken met buurtgenoten of andere bezoekers. We hebben een mooie ruimte tot onze beschikking in het Dienstencentrum aan de Gerbrandystraat".

De gemeente Papendrecht steunt dit initiatief van harte en helpt daar waar nodig met de organisatie.     

In Nederland zijn al zo’n 300 Repair Café’s en wereldwijd al 700. Het is zo’n groot succes omdat repareren dé oplossing  is voor mensen met een krappe beurs en het ook nog eens duurzaam is.

Vermeulen:"Je gaat ook weer op een andere manier naar je spullen kijken en er opnieuw de waarde van leren inzien. De vrijwilligers die de spullen repareren kunnen op hun beurt waardevolle praktische kennis overdragen zodat die kennis voor komende generaties niet verloren gaat. Tegelijkertijd kom je op een gezellige manier weer met buurtgenoten in contact en groeit vanzelf de saamhorigheid.

Om het Repair Café tot een succes te maken zoeken wij vrijwilligers die bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, meubels, speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen kunnen repareren. Ook zoeken wij mensen die de bezoekers kunnen ontvangen, de weg wijzen en die voor de koffie en thee kunnen zorgen. Om te beginnen willen we het Repair Café op één zaterdag in de maand houden.

Heeft u interesse en wilt u meehelpen het Repair Café tot een succes te maken neem dan, bij voorkeur via de e-mail contact op met onderstaande personen of via facebook. Vermeld uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, wat u zou willen doen en op welk gebied uw deskundigheid ligt. Ook als u twijfelt; gewoon mailen of bellen".

Louis Lodder, De Morgensterkerk,
e-mail; duurzaam_mk@pknpapendrecht.nl  of telefonisch 06 12974008

Hans Vermeulen, Wijkplatform Molenvliet-Wilgendonk,
e-mail; voorzitter@molenvlietwilgendonk.nl of telefonisch 078 6411090

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.