VV Drechtstreek verliest weer

13 april 2015 door Hennie van der Zouw
VV Drechtstreek verliest weer

PAPENDRECHT - Het zal voor Drechtstreek nog lastig worden om zich te handhaven in de tweede klasse nu het er zaterdag opnieuw niet in slaagde om drie punten binnen te halen. Tegenstander Piershil incasseerde een 0-2 overwinning en werkte zich zo op naar een zesde positie op de ranglijst.
Al vanaf de start toonde Drechtstreek weer een enorme werkkracht.

Er werd keihard geknokt voor een goed resultaat. Zowel aan Drechtstreek als aan Piershil zijde ontstonden gevaarlijke momenten voor de doelen met doelrijpe kansen voor beide teams. Zo kon Mischa Groeneveld na een half uur spelen een 0-1 achterstand voorkomen door de bal van de doellijn te koppen en kon Geraldo Alken een kans op de 1-0 net niet verzilveren. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en men bereikte de rust met een 0-0 stand.

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen, met Ricardo Heerebrand en Joey Hakkesteeg die in de ploeg waren gekomen, kon Drechtstreek heel kort even juichen. Na een sprankelende combinatie voorin passeerde Ricardo Heerebrand eindelijk doelman Peter Konings en schoot de 1-0 in. Heel Drechtstreek had echter buiten Piershil grensrechter Kalkman gerekend. Die vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Virancikli keurde het doelpunt af tot grote verontwaardiging van velen.  En toen gebeurde wat er bij Drechtstreek vaker gebeurt.

Ondanks de tomeloze inzet en diverse goede kansen kwam het op achterstand te staan door een lepe bal van de tegenstander. Het was Joost Both die in de 71ste minuut namens Piershil de 0-1 aantekende. Piershil bleek slimmer in het afmaken van de kansen. Ook al kwam Joey Hakkesteeg daarna nog enkele malen in een kansrijke positie, zijn schoten gingen over of naast.

Het was Edwin Bestebreur die de eindstand op 0-2 bepaalde. Zo ging Piershil er met de punten vandoor en bevindt  Drechtstreek zich in een zeer  lastige positie. Gelukkige bijkomstigheid was dat ook de andere ploegen onderin verloren zodat men niet verder afzakte op de ranglijst.

Er wachten nog vier wedstrijden waarin er geknokt moet worden voor handhaving, of op zijn minst nacompetitie. Komende zaterdag speelt Drechtstreek op sportpark Slobbengors de dorpsderby tegen Papendrecht. Daarna speelt het twee keer thuis, tegen SC Amstelwijck en Pernis. De competitie wordt afgesloten met de  uitwedstrijd tegen Strijen. Aanvang van de wedstrijd tegen Papendrecht is 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.