Voorjaarsfair “Hoop voor Albanie”

13 april 2015 door Hennie van der Zouw
Voorjaarsfair “Hoop voor Albanie”

PAPENDRECHT - Papendrechter Kees Verheul staat mede aan de wieg van de stichting Hoop voor Albanië. In 1993, toen dit voormalige communistische land “ open ” ging bleek de nood zo groot dat de er een stichting werd opgericht om vanuit Nederland hulp te gaan bieden.

Nu, 22 jaar later, is deze basishulp in sommige delen van Albanië nog steeds nodig.
Twee wekelijks vertrekt er een vrachtwagen met hulpgoederen. Hierbij moet u denken aan kleding, meel, schoolmeubilair, kinderspeelgoed, ziekenhuisbedden, matrassen en noem maar op.

Een dak boven je hoofd hebben is een luxe.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april bent u van harte uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het winkelcentrum Westpolder in Papendrecht.

Vanaf vrijdagmiddag, 14.00 uur wordt door de werkgroep Papendrecht van de Stichting Hoop voor Albanië een zogenaamde voorjaarsfair georganiseerd met als doel geld in te zamelen voor mensen die niet zonder hulpverlening kunnen.

De afgelopen maanden is het zuiden van Albanië geteisterd door overstromingen. Iets waar u in de reguliere nieuwsberichten weinig tot niets over hebt gehoord. Duizenden gezinnen zijn hierdoor getroffen. Van diverse gezinnen is het vee verdronken waardoor ook hun inkomen voor de toekomst op het spel staat. Zij die weinig hadden hebben nu nog minder en in sommige situaties lijkt dit zo uitzichtloos. Helpt u ons helpen?
 
Hoe kunt u helpen? Bent u iemand die op zoek is naar leuke koopjes of naar dat boek wat u graag nog eens zou lezen? Kom ons bezoeken op de voorjaarsfair.
We hebben veel leuke spulletjes die we voor een aantrekkelijke prijs verkopen.
Wat de boeken betreft hebben we diverse genres en schrijvers in de aanbieding, van jonge boeken tot oude boeken, er is vast wel iets van uw gading bij. Ook is er een stand met curiosa en is er  voor de jongste bezoeker stand met speelgoed opgesteld.
Voor een ieder zijn er poffertjes te verkrijgen waarbij we gesponsord worden door een bakkerij uit Maasdijk dus komt de hele opbrengst hiervan ten gunste van het project. Tot slot is er ook nog een informatiestand van de stichting waar onder andere kaarsen worden verkocht die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking in Albanië. Kortom, laat u verrassen met datgene wat er geboden wordt.

De opbrengst van deze dag is bestemd voor onderstaand project

Een huisje voor een Albanese familie in Lure

De familie Lindita woont in een huisje waarvan het dak zo lek is als een mandje. Voor de winter zijn ze hun huisje al ontvlucht omdat het niet meer veilig was om gedurende de winterperiode hier te blijven wonen. Ze hebben een huurhuisje gevonden waar ze tijdelijk in kunnen wonen. We willen dit gezin helpen met de herbouw van hun huisje zodat zij voor de zomer weer in hun eigen onderkomen kunnen wonen wat veilig en droog is. Voor deze verbouwing is ongeveer
€ 15.000,- nodig en met de opbrengst van de voorjaarsfair willen we een bijdrage leveren aan  het onderdak brengen van deze familie.

Daarom organiseren we ook dit jaar in Papendrecht weer een voorjaarsfair want elke steen die we kunnen bijdragen aan de hulpverlening in Albanië is er één.

Zoals gezegd bent u vrijdag 17 april van harte welkom tussen 14.00 en 21.00 uur en op zaterdag 18 april vanaf 08.30 tot 14.00 uur.

Helpt u mee!? We hopen u te mogen begroeten op 17 of 18 april aanstaande.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.