Lammetjes bij de Landwinkel

10 april 2015 door Hennie van der Zouw
Lammetjes bij de Landwinkel

PAPENDRECHT - Vanaf morgen staan er een paar lammetjes op het erf van de Landwinkel. Ze worden nog met de fles gevoerd.

De lammetjes vinden het erg leuk als ze visite krijgen, dus iedereen is tijdens de openingstijden van de Landwinkel van harte welkom om de lammetjes te bekijken. En wie weet krijgen ze dan net de fles?

De lammetjes worden uitgeleend door Schaapskooi Ottoland.

De dieren op de Schaapskooi zijn allemaal Oudhollandse rassen. Schoonenbeker schapen, Nederlandse landgeiten en diverse kippenrassen.

Schaapskooi Ottoland werkt met Border Collies. Border Collies zijn van nature heel goede veehoeders (die worden opgeleid tot veedrijvers) en dus werkhonden. Men ziet ze meestal bij schaapkuddes lopen. Als ze met kuddes werken, kunnen ze wel 100 km per dag lopen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.